Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Ermenistan'a uçak seferleri başlıyor. Bakanlık, Türkiye-Ermenistan arasındaki görüşmelerin ardından Ermenistan’a 2 Şubat’ta uçuşların başlayacağını duyurdu.

Ermenistan’a uçuşlar başlıyor

Türkiye ve Ermenistan’ın atadıkları özel temsilciler Serdar Kılıç ve Ruben Rubenyan, iki ülke ilişkilerin normalleşmesi için ilk görüşmeyi 14 Ocak’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da yapmıştı.

Bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: Türkiye-Ermenistan arasındaki görüşmeler devam ederken, bu gelişme sonrasında karşılıklı uçuşların başlamasına karar verildi. Ermenistan’a 2 Şubat’ta, Irak’ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi Erbil’e ise 24 Ocakta uçuşlar başlayacak.

İSTANBUL-ERİVAN HATTINA HAFTADA 3 GÜN

Türkiye-Ermenistan arasındaki görüşmelerin devam ettiğine işaret edilen açıklamada, bu gelişme sonrasında karşılıklı uçuşların başlamasına karar verildiği bildirildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Pegasus Havayolları'na Sabiha Gökçen-Erivan hattında haftada 3 uçuş izni verildiği ifade edilen açıklamada, “Ermenistan tarafında Fly One Armenia havayolu şirketine de Erivan-İstanbul hattında haftada 3 uçuş izin verildi. Varılan mutabakata göre ilk uçuşlar 2 Şubat'ta karşılıklı olarak başlayacak. Fly One Armenia uçağı saat 19.50'de İstanbul Havalimanı’na iniş yapacak. Pegasus uçağı ise aynı akşam 23.35'te Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkacaktır” denildi.

GAZİANTEP-ERBİL UÇUŞLARI PAZARTESİ VE PERŞEMBE

Başlayacak bir diğer uçuş noktasının ise Erbil olduğunun altı çizilen açıklamada, “Anadolujet'in Gaziantep-Erbil uçuşları 24 Ocak'ta başlıyor. Karşılıklı yapılacak uçuşlar, haftada 2 gün olmak üzere pazartesi ve perşembe günleri gerçekleştirilecek” ifadeleri yer aldı.