İstanbul'da büyüklüğü 4.8 olan bir deprem meydana geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını açıklarken uzmanlar bu depremin, 5.7'lik depremin artçısı olabileceği görüşünü paylaştı

Son Dakika | İstanbul’da 4.8'lik deprem!

İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem 16:38 sıralarında gerçekleşti ve yaklaşık 20 saniye sürdü. Depremin Silivri açıklarında gerçekleştiği öğrenildi.

İlk belirlemelere göre depremin büyüklüğünün 4.7 olduğu açıklandı. Daha sonra yapılan ikinci açıklamada ise büyüklük 4.8 olarak güncellendi. Depremin, 16.1 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.

Kandilli Rasathanesi, depreme ilişkin bilgileri Twitter'dan paylaştı.

Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı ikinci açıklama ise şöyle:

AFAD 4.7 OLARAK AÇIKLADI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. AFAD'a göre depremin derinliği 7.9 km.

AFAD, depremin ardından olumsuz bir ihbarın bulunmadığını bildirdi. AFAD'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

AFAD ayrıca bu sabah Şarköy'de meydana gelen deprem ile Marmara Denizi'nde, Silivri açıklarında meydana gelen depremin farklı fay segmentlerinde gerçekleştiğini açıkladı.

AFAD tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem ile bu sabah Şarköy yakınlarında oluşan depremler farklı fay segmentleri üzerinde meydana gelmiştir"

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul’umuza geçmiş olsun" dedi.

İMAMOĞLU AKOM’DA

İBB’den yapılan açıklamada, “Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, AKOM’a geçerek süreci izleyip yönetmeye başlamıştır” ifadeleri kullanıldı.

5.7'LİK DEPREMİN ARTÇISI OLABİLİR

Depremin ardından açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, "Artçı ve normal bir deprem olduğunu düşünüyorum. Daha önceki 5.7'lik depremin artçısı gibi duruyor" diye konuştu.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da depreme ilişkin açıklama yaptı.

Twitter'da paylaşımda bulunan Vali Yerlikaya, "Marmara Denizinde başta istanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da meydana gelen 4.8' büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı.

Koca, ''İstanbul’da meydana gelen deprem sonrası sağlık ekiplerimiz acil durumlar için hazır haldedir. Hepimiz için en büyük teselli herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasıdır. İstanbullulara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum'' dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yaşanan deprem ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Merkezimize ihbar hatlarından gelen herhangi bir can, yaralama ve mal kaybı ihbarında bulunulmamıştır" denildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığımızdan alınan bilgilere göre bugün saat 16.37'de Marmara Denizi Silivri açıklarında 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Meydana gelen deprem sonrasında Valiliğimiz koordinasyonunda AFAD'a bağlı 26 çalışma grubumuzun bütün yetkilileri AFAD Hasdal Merkezimizde acil bir şekilde toplanmış ve değerlendirmelerde bulunmuştur.

Başta AFAD Koordinasyon Merkezimiz olmak üzere 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 112 Acil Çağrı Merkezi, 110 İtfaiye ve diğer çağrı merkezlerimize deprem sonrası şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir çağrı gelmemiştir. Merkezimize ihbar hatlarından gelen herhangi bir can, yaralama ve mal kaybı ihbarında bulunulmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir."

MARMARA'DA 50 DEPREM

Silivri'deki depremden önce Marmara Bölgesi'nde büyüklüğü 0.8 ile 3.1 arasında değişen 50 deprem meydana gelmişti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü’ne göre; ilki saat 06.26’da gerçekleşen sarsıntıdan sonra art arda 50 kez hareketlilik yaşandı. Depremlerin büyüklüklerinin 0.8 ile 3.1 arasında olduğu belirtildi.