Son dakikada gelen umut

Ligde Şampiyonlar Ligi iddiasını devam ettirmek isteyen Fenerbahçe, Senegalli golcüsünün 2 usta kafa vuruşuyla Rizespor engelini geçti ve Devler Ligi iddiasını sürdürdü.

Bir taraftar Şampiyonlar Ligi’ni diğer tarafta kümede kalmayı kovalayan iki takımın mücadelesinde takımların hiç tereddüt etmeden kılıçlarını çekeceği belliydi ki bunu maçın daha ilk dakikalarından sezmek mümkündü.

Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu’nun gölgede kalan sol tarafından, alıştığımız üzere Lens’in denemeleri ile golü ararken, Rize de stadın güneşte kalan sağ tarafından Fink’in bindirmeleri ile gol aradı. Genelde hücum hattında Lens’e yaptığı yardımlarla tanıdığımız Şener bu sefer hücumda çok etkili olamadığı gibi takımının yediği golde hayati bir hata yapacak kadar kötü bir performans gösterince (devrenin sonunda oyunun dışına gönderdiği ortasının ardından yuhalanma noktasına kadar gelmişti) gol dışında Advocaat’ın takımının ileri uçta çok etkili olamadığını gördük. Hatta golün de ceza sahası içine atılan serseri bir topun Sow’un kafasıyla buluşması sonucu geldiğini varsayarsak sarı-lacivertlilerin hücumdaki yaratıcılığının yerlerde süründüğünü söyleyebiliriz. Hikmet Karaman’ın takımı ise Skrtel’in özellikle maçın başında kontrol etmekte zorlandığı Kweuke’yi bulmaya çalıştı her hücumda, golün asistini yapan Kamerunlu futbolcu 20. dakikadan sonra ortalıkta çok fazla görünmeyince ilk 15 dakika fragmanında vaat ettiğini son 30 dakikada veremeyen bir devre izledik.

İkinci 45 dakikada özellikle Emenike’nin oyuna girişinden sonra oynanan kaos futbolunu göz ardı etmek imkansız. Fenerbahçe şampiyon olduğu sezonlarda, son dakikalarda rakip takımın üzerinde kurduğu ve sonuç vereceğine tribünde ve ekran başında herkesin inandığı baskıyla bilinen bir takımdı. Bugün son 15 dakikada bırakın rakip üzerinde baskı kurmayı, organize bir atak geliştirmekte dahi büyük problemler yaşıyorlar. Tabii bu tabloyu, emeklilik ya da Hollanda Ulusal Takımı teknik direktörlüğü için gün sayan bir teknik direktörün yönetiminde, çok kötü planlanmış bir kadronun performansının oluşturduğunu unutmamak lazım. Fenerbahçe buna rağmen, ceza sahası içine kaldırılmış adresi bulan 2 topla zafere uzandı. Başakşehir’in yarın akşam Beşiktaş’ı mağlup edememesi halinde Advocaat’ın “bu kadroyla başarı” olarak adlandırdığı ikincilik koltuğu için iddiası giderek artacak.