SHP’de birlikte mücadele ettiğimiz sevgili dostum Av. Şerif Felekoğlu; yazdığı, çok anlamlı ve bir o kadar da çok öğretici olan kitabını gönderdi. Severek okudum.

Asi Kitap Yayınevi’nden çıkan “Son DEV-GENÇ’li-Anılar” adlı kitabın içeriği, geçmişle bugün arasında önemli bir köprü… Bunun yanı sıra, geleceğe de ışık tutan bir kaynak niteliğinde… Felekoğlu, kaleminin gücü ve sadeliğiyle irdelediği konuları dantel gibi işleyerek, nostaljiden öte, etkili bir eser ortaya çıkarmış.

***

Özellikle bugünü yaşayan gençlerin, geçmişteki yaşdaşlarının yaptıkları hak ve özgürlük mücadelesini bilmeleri ve Türkiye’nin ne denli büyük ihanetlere uğradığını öğrenmeleri adına önemli bir yapıt oluşturmuş. Z Kuşağı’nın bugün sahiplendiği teknolojik bilginin, ideolojik etkiye dönüşmesini sağlayacak birikimi, sorumluluk ve mutluluk kavramlarıyla dengeleyecek bir yol göstermiş! Şerif Felekoğlu “Yaşamın daha umutlu olabilmesi ancak toplumsal barışın kalıcılığıyla eşdeğerdir” diyor.

***

Günümüzde 3. Dünya Savaşı yaşanmakta! Ancak savaş biçimi değişti. Emperyalist güçler, donattıkları ve de eğittikleri terör örgütleri aracılığıyla, dünyanın herhangi bir bölgesine çıkar elde etmek için saldırı düzenliyorlar! Bomba, kimyasal ve biyolojik silahlarla kitlesel katliam yapıyorlar.

***

Örgütlerin işlevi bitince emperyalistler, onları yok etmek için müttefiklerini devreye sokuyorlar! Aslında bu yöntem, müttefik dedikleri zayıf ülkelerin ellerindeki kaynakları sömürme ve korkutarak yönetimlerini ele geçirmenin basit yoludur. Bu yolu en çok ABD kullanır. Ekonomik krizleri de terör örgütleri aracılıyla ABD çıkarır. Bölgesel yapay çatışmalar nedeniyle dünya siyaseti ve ekonomisi ABD’nin elindedir.

***

2. Dünya Savaşı’ndan beri ABD’nin 50’den fazla ülkenin iç işlerine müdahale ettiği biliniyor. İlginç olan da ABD’nin bu gerçeği saklamaması! Müdahalelerini; askeri darbeler, siyasi suikastlar, muhalifleri desteklemek, şantaj ve propaganda yapmak gibi çeşitli yollarla gerçekleştiriyor. Bilinenleri sayalım: İtalya-1948/ Filipinler- 1953/ İran-1953/ Guatemala-1953/ Lübnan-1957/ Japonya-1958/ Küba-1961/ Brezilya-1964/Dominik Cumhuriyeti-1965/ Yunanistan-1967/ Şili-1973/ Grenada-1982/ Afganistan-1979 1989/ Panama-1989/ Nikaragua-1990/ Çekostavakya-1990/ Yugostavya-2000/ Irak-2003/ Gürcistan-2003/ Ukrayna 2003-2013/ Libya-2011/ Suriye-2011-2019/ Venezüella-2019

Ve Türkiye: 12 Eylül 1980-15 Temmuz 2016…

***

ABD’nin hedefinin demokrasi, insan hakları ve özgürlükler olmadığı, gelişmekte olan ülkelerin halklarını sömürmek amacıyla her türlü insanlık dışı faaliyeti göstermekten çekinmediği biliniyordu.

***

1968 gençliği, dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu gerçeği gördü! Türkiye’de ABD emperyalizmine karşı üniversiteli gençlik örgütlendi. Önceleri “Fikir Kulüpleri” sonrasında, Devrimci Gençlik (DEV-GENÇ) olarak kararlı ve cesur bir duruşla “Tam Bağımsız ve Demokratik Türkiye” şiarıyla mücadeleye başladı. Bu hareketlerin içinde sosyalist, komünist, devrimci, demokrat, yurtsever, aydın, ilerici yani her düşünceden gençlik bulunmaktaydı.

***

DEV-GENÇ, tarihimizin en büyük gençlik örgütlenmesidir. Gençler; Kuvayı Milliye’den başlayan tam bağımsızlık hedefi ve halka dayalı bir demokrasinin kurumsallaşması için başta işçi sınıfı olmak üzere, köylü-memur ve tüm emekçilerin katılımıyla yönetimin halkta olduğu bir demokratik yapı için kavga etti.

***

1968/1978 kuşakları; hak, özgürlük, eşitlik ve dayanışma adına verdiği mücadeleyle halkımızın demokratik bir ülkede yaşama talebini güçlendirdi. Soğuk Savaş’ta hep demokrasi ve adaletten yana tavır aldı! Bu nedenle bedel ödediler. ABD kontrollü darbelerle hapislere atıldılar. İşkencede öldü ya da yaşları büyütülerek idam edildiler.

***

Bilgi ve yeni düşünce, idealist bir gelecek yaratmanın temel taşlarıdır… Antiemperyalist ve özgürlükçü olmak insan onurunu pekiştirir!

Şerif Felekoğlu’nun “Son DEV-GENÇ’li” kitabı “yanlışıyla doğrusuyla toplum adına emek harcamanın yüce bir iş olduğunu anlatıyor. Gelişimin devrimle olduğunu gösteren bu kitap geleceğe ışık tutuyor! AKP’nin yaptıkları karşısında muhalefetin bu kitaptan ders çıkarması gerekiyor!