Beko Basketbol Liginde normal sezonun bitimine sadece iki hafta kaldı. Artık alınacak her sonucun, atılacak her sayının çok büyük bir önemi var. İşte bu yüzden takımların birbirlerinin alacağı sonuçlardan etkilenmemesi için...

Beko Basketbol Liginde normal sezonun bitimine sadece iki hafta kaldı. Artık alınacak her sonucun, atılacak her sayının çok büyük bir önemi var. İşte bu yüzden takımların birbirlerinin alacağı sonuçlardan etkilenmemesi için bu haftanın tüm maçları bugün aynı saatte oynanacak ve son haftaya girilirken ligde zirvede yer alacak, Play-off'a kalacak ve küme düşecek takımların hangileri olacağı sorusuna yanıt bulunmaya çalışılacak. Bugüne kadar yapılan maçlar sonunda küme düşen ilk takım belli oldu.

İstanbul Tekelspor kötü başladığı sezonu maalesef kötü bitirdi ve ikinci lige düşen ilk takım oldu. Küme düşen ikinci takım olmamak için 4 takım nefes nefese bir mücadele içinde son iki haftaya giriyorlar. Belki de küme düşecek takımı çok ince averajlar belirleyecek. Küme düşme korkusu yaşayan takımlar sırasıyla Alpella, Tofaş, Beykoz ve Oyak Renault. Bu takımların içerisinde en rahat olanı son haftalarda arka arkaya aldığı galibiyetlerle küme düşme potasından az da olsa uzaklaşan ve 10 galibiyete ulaşmayı başaran Alpella. Takımın antrenörü Alaattin Yakan'ı buradan kutlamak gerekiyor.

Ülker ve Fenerbahçe altyapısından yetişen ve takımlarında yer bulamayan genç oyuncuların yanına 2 yabancı oyuncu alarak ligde tecrübe kazanabilecek bir takım kurdular. Doğruyu söylemek gerekirse bu takım sezon başında ben dahil bir çok basketbol otoritesinin küme düşmeye en önemli aday takımlarından biri idi.

Ancak genç oyuncular dinamizmleri ile birlikte sezon başından beri oynadıkları maçlarla tecrübe kazanarak sezon sonuna doğru artık maç kazanan takım hüviyetine hüründüler. Özellikle kendi sahalarında büyük küçük rakip tanımadan bütün takımlara kafa tutar hale geldiler.

Maçlarını diğer takımların pek alışık olmadığı Caferağa Spor Salonu'nda oynanayan Alpella bu avantajını çok iyi kullanıyor.

Son oynadığı maçta Fenerbahçe Ülker'i bile son çeyreğin ortalarına kadar zorlayan Alpella'nın önümüzdeki sezon ligde çok daha başarılı olacağına inanıyorum. Küme düşme korkusunu üzerinde hisseden bir başka takım ise Bursa temsilcisi Tofaş. Ligde 9 galibiyeti bulunan lacivert beyazlılar son iki maçını Efes Pilsen ve Banvit gibi iki güçlü takımla oynayacağı için son haftaya kadar korkulu rüyayı görecek takımların arasında yer alıyor. Tofaş'ın bu seriden alabileceği bir galibiyet büyük ihtimalle kümede kalmasını sağlayacak.

Küme düşme korkusunu en fazla yaşayan iki takım ise 8 er galibiyeti bulunan İstanbul temsilcisi Beykoz ve Bursa temsilcisi Oyak Renault. Averajla Oyak'ın üzerinde bulunan Beykoz biraz daha rahat. Sarı siyahlılar son 2 hafta Efes Pilsen ve Selçuk Üniversitesi ile oynuyor. Özellikle bu maçlardan birinin Efes Pilsen gibi ligin güçlü takımlarından biri olması işlerini oldukça zorlaştırıyor. Beykoz bu maçlardan muhtemelen bir galibiyetle çıkmayı umuyor ve Oyak Renault'un bir maç kaybetmesini bekleyecek. Ligde düşme korkusunu en fazla yaşayan takım ise Oyak Renault. Oyak kümede kalması için oynayacağı son maçlarından en az birisini kazanmak zorunda. Galatasaray ve Casa Kolej gibi iki güçlü ve hedefi olan takımla oynayacak olmaları onların da işini oldukça zorlaştırıyor. Anlaşılacağı gibi son iki haftaya girilirken kümede kalabilmek için çok büyük bir mücadele yaşanacak ve takımlar sezon boyunca döktükleri terlerin hakkını alabilmek için son saniyeye kadar mücadele edecekler.