Beşiktaş, Trabzon’u deplasmanda 2-0 devirdi ve liderliğini sürdürdü. Kartal bu sonuçla rakibinin evindeki 6 maçlık kazanma serisini bitirdi

Avni Aker’de pazar suaresi. Haftaya lider başlayan Beşiktaş, zorlu deplasmanda üç puan kovalıyor. Trabzonspor ise Galatasaray’dan sonra siyah-beyazlıları da devirip Avrupa Ligi yolunda rakiplerine karşı avantaj sağlamak istiyor.

Başlama vuruşu öncesi her iki takımın gol makineleri kulübedeydi. Ersun Yanal hastalığını yeni atlatan Cardozo’nun güçsüzlüğünün altını çiziyor, Slaven Bilic ise Opare’yi sağ beke koymak için yabancı sınırı yüzünden Demba Ba’yı kenarda başlattığını söylüyordu.

Cüneyt Çakır’ın ilk düdüğüyle başladı mücadele. İlk çeyrekte ezeli rakipler birbirlerini tartıyor, Olcay ile Gökhan Töre sürekli kanat değiştiriyordu. 19’da Sosa “kendin pişir, kendin ye”ciliğe soyunuyor, kötü bitiriyordu. 29’da Trabzonspor’un maestrosu Mehmet’in uzun güdümlü füzesi kaleyi yalıyordu.
34’te kazanılan kornerde Sivok’un kafasını Hakan Arıkan muhteşem çıkarmıştı. Hemen akabinde Opare’nin büyük hatasında top önünde biten Özer bomboş durumda zoru başarmıştı. Saman alevi şeklinde gelen pozisyonlar ilk devreden akıllarda bir şey kalmamıştı. Damaklardaki tat pek kekremsiydi doğrusu.

İkinci yarıda da taraflar aheste çekiyordu kürekleri. 53’te Sosa’nın geliştirdiği akında arka direkte Tolgay iyi vuramıyordu. 56’da Demba Ba, kötü günündeki Opare’nin yerine oyundaydı. Olcay bir anda kendini savunmanın sağında bulmuştu. Hemen iki dakika sonra Kartal öndeydi. Gökhan’ın pasında Senegalli forvet klasını konuşturmuştu. Pozisyonun başında Erkan Zengin’in vurdumduymazlığı şaşırtıcıydı.

Ersun Yanal bunun üstüne Cardozo’yu alıyordu. 70’te Tolgay’ın şutunu Hakan iyi çeliyordu. Sivok kanlar içinde kaldığı pozisyonda rakibine faul yapmayı başarıyordu. Çek yıldız acaba kendi burnunu kırmış olabilir miydi...

82’de Gökhan, 85’te de Sosa ikinciyi atamamıştı. 87’de Tolgay ile Hakan yine yine karşı karşıya gelmiş, başarılı eldiven kalesinde yine direnmişti. Uzatmaların son saniyelerinde yine Erkan’ın hatasında Oğuzhan güzel kesmiş, Mustafa boş kaleyi bulmuştu.

Bu sonuçla Beşiktaş, bitime beş hafta kala liderliğini sürdürdü. Bilic’in Trabzon’daki doğru hamleleri şampiyonluk yolunda kilit olabilir; bekleyip görmek lazım...