Evinde Kayserispor’a 2-2 berabere kalan Fenerbahçe üst üste dördüncü maçından da galibiyet çıkaramadı. Sarı-lacivertliler bu sonuçla 20 puana yükselirken taraftarlar Ali Koç yönetimini istifaya davet etti

Son nefeste bir puan

Fenerbahçe, Süper Lig’de 12’nci haftanın açılış maçında evinde Kayserispor’u konuk etti. Rakibiyle 2-2 berabere kalan sarı-lacivertliler üst üste dördüncü maçından da galibiyet çıkaramadı. Kayseri’ye galibiyeti getiren golleri Dimitrios Kolovetsios ve Mario Gavranovic’ten gelirken Fenerbahçe’nin sayıları Miha Zajc ve Mesut Özil’den geldi. Bu sonuçla sarı-lacivertlier 20, Kayserispor ise 15 puana yükseldi.

Maçın hikâyesi:

Avrupa Ligi’nde Antwerp maçında alınan 3-0’lık galibiyet ve ilk yarısında oynanan harika oyun gelecek için sarı-lacivertliler için umut vermişti. Teknik direktör Vitor Pereira da böyle düşünüyor olsa gerek Antwerp maçının yıldızları İrfan Can, Meyer ve Mert Hakan üçlüsünü ilk 11’de sahaya sürdü. Formu haftalar geçtikçe artan Berisha da ileri uçtaydı.

DENGELİ OYUN

Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında dengeli bir oyun vardı. Yarı sahasında bekleyen Kayseri’nin pek fazla hücumla alakası yoktu. Sarı-lacivertliler ise Antwerp maçının aksine durağandı. İrfan Can’ın hareketliliği üzerinden şekillenen hücumda yıldız isme eşlik eden ikinci bir isim yoktu. Fenerbahçe hücumdaki duranlığa rağmen penaltı kazandı ve skoru lehine çevirebilirdi. İrfan’ın direğe takılan penaltısının ardından demoralize olan takım kornerden yediği golle de oyundan düştü. İlk yarı 1-0 Kayseri’nin üstünlüğüyle tamamlanırken Fenerbahçe’nin geriye düştüğü andan itibaren kırılganlıkları yeniden ortaya çıktı.

PEREIRA’NIN HATALARI

İkinci yarıya radikal değişikliklerle başlayan Pereira sezon başından beri kullandığı 3’lü savunmayı bozup takımını 4-4-2 dizilişiyle sahaya sürdü. İşler iyi gitmiyorken tabii ki saha içindeki dizilişe oynayabilirsiniz ancak takımın savunmasının temel direği Attila Szalai oyundan almak ve kariyerde daha önce 4’lü savunmanın sağında hiçbir zaman oynamamış Ferdi Kadıoğlu’nu sağ bekte kullanmak tartışılabilecek tercihlerdi. Savunmanın dengesinin bozulması sonucu doğan bir pozisyonda ikinci golü yiyen sarı-lacivertliler buna rağmen ilk yarıdaki kırılganlığın aksine önemli bir karakter gösterdi ve oyunun hâkimiyetini tamamen eline aldı. Golleri bulup skoru da eşitleyen Fenerbahçe’nin 4 topunun direkten döndüğü düşünülünce şansız bir akşam yaşadığını söyleyebiliriz. Ancak bu Pereira’nın yaptığı hataların üstünü örtmüyor maalesef.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde son oynadıkları Royal Antwerp maçına göre ilk 11'de 3 değişiklik yaptı. Portekizli çalıştırıcı, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Filip Novak'ın yerine Attila Szalai'ye, Jose Sosa'nın yerine Miha Zajc'a ve cezası bulunan Bright Osayi-Samuel'in yerine de Nazım Sangare'ye görev verdi.
Tecrübeli teknik adam, Yukatel Kayserispor karşısında kalede Berke Özer'i oynatırken, üçlü savunmasını Attila Szalai, Kim Min-jae ve Marcel Tisserand'dan kurdu. Orta sahada Miha Zajc, Mert Hakan Yandaş ve Max Meyer'e şans veren Pereira, kanatlarda ise Nazım Sangare ile Ferdi Kadıoğlu'nu görevlendirdi. 53 yaşındaki çalıştırıcı, forvet hattında ise İrfan Can Kahveci'nin önünde Mergim Berisha'dan gol bekledi.
Fenerbahçe'de sakatlıkları sona eren Mesut Özil ile Serdar Aziz, Yukatel Kayserispor karşılaşmasında kadroda yer aldı. En son ligde 24 Ekim tarihinde oynanan Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde kadroda yer alan Mesut, sakatlığı sebebiyle Konyaspor ve Avrupa Ligi'nde oynanan Royal Antwerp maçlarını kaçırmıştı. Sarı-lacivertli ekipte Serdar Aziz ise 5 maç sonra formasına kavuştu. En son ligde 3 Ekim'de oynanan Kasımpaşa maçında görev alan Serdar, Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor, İttifak Holding Konyaspor ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Royal Antwerp mücadelelerinde takımını yalnız bırakmıştı.