Kısa süre önce 40 kentteki 499 arsayı satışa çıkaran iktidar 26 ildeki 365 arsanın daha satılacağını açıkladı. Arkeolojik sit alanı, nitelikli doğal koruma alanı ve park alanları da satılacak yerler arasında.

TOKİ'den son sürat satış: Arkeolojik sit alanı ile park alanları bile satılıyor!
Fotoğraf: AA (Arşiv)

Haber Merkezi

Devletin kasasında para kalmayınca kamuya ait alanların satışına hız verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kısa bir süre önce de 40 kentteki kamuya ait tam 499 arsayı satışa çıkardığını duyurmuştu.

Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 26 ildeki 365 arsayı açık artırmayla satışa çıkardı. Konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, özel okul alanı, akaryakıt istasyonu, günübirlik tesis, oto galericiler sitesi, park ve dinlenme, nitelikli koruma ile arkeolojik sit alanı niteliğindeki arsalar, yüzde 25 peşinat 36, 48 ve 60 ay vadeyle satılacak.

DEĞERİ EN AZ 4,7 MİLYAR TL

Muhammen bedeli (en düşük bedel) 4 milyar 721 milyon 272 bin 46 lira olan yaklaşık 1 milyon 501 bin 219 metrekare büyüklüğündeki Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak ve Van'da bulunan 365 arsa açık artırmayla 12 ve 13 Ekim tarihleri arasında satılacak.

Satışa sunulan arsalar arasında Adana Çukurova'da konut, Ankara Çankaya'da konut ve ticaret, Antalya'da konut ile ticaret, Aydın'da turizm tesis alanı, Elazığ'da konut-ticaret alanları bulunuyor. İzmir'de satışa sunulan arsalar arasında sanayi, yerleşik konut alanı, küçük sanayi sitesi, tarım ve konut alanları da bulunuyor.

ARKEOLOJİK SİT ALANI

Ayrıca İstanbul Başakşehir'de konut ve ticaret alanları da satılacak. Ayrıca çok turizm beldelerinde yer alan çok sayıda arsa da satılacak. Aydın Didim’de arkeolojik sit alanı ile İstanbul Sarıyer’deki Boğaziçi sit alanındaki araziler de satışa çıkarıldı.

40 KENTTE 499 ARSA SATIŞA ÇIKARILMIŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bir süre önce de 40 kentteki kamuya ait tam 499 arsayı satışa çıkardığını duyurdu. Bakanlık, 499 arsanın 21 ve 22 Eylül tarihlerinde yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle satılacağını açıklanmıştı. Bazı kentlerde yeşil alanların da konut alanı olarak satışa çıkarıldığı görülürken turizm bölgelerinde de çok sayıda arazi satıldı. Satışa çıkarılacak 499 arazinin toplam büyüklüğü yaklaşık 5 milyon metrekare. Bu da yaklaşık 700 futbol sahasına denk geliyor. Ayrıca bu arazi satışlarından en az 2 milyar 700 milyon TL gelir elde edilmesi planlanıyor.