Sonar Araştırma, başkanlık anketi sonuçlarını açıkladı

DURSUN CAYMAZ
dcaymaz@birgun.net

Sonar Araştırma şirketi başkanlık referandumu araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Anket sonuçlarına göre, halk başkanlığı onaylamıyor. Sonuçlara göre, 'başkanlık sistemi'nin de içinde olacağı bir referandumda 'hayır' diyenlerin oranının yüzde 44,6, 'evet' diyenlerin ise yüzde 42,3 olduğu görülüyor.

Ankete cevap vermeyenler oransal olarak dağıtıldığında da 'hayır' diyenlerin oranı yüzde 51,3'e çıkıyor ve 'başkanlık' referandumdan geçmiyor.

Sonuçlara göre, referandum sürecinin başlamasıyla 'başkanlık' yolunda MHP oylarının AKP ve Erdoğan için kritik derecede önemli olduğu görülüyor.

5000 kişi ile, 1 – 25 Aralık tarihleri arasında, Türkiye İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırmasına göre gerçekleştirilen araştırmanın, İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Samsun, Trabzon, Adana, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak ve Kastamonu illerinde “Yüz yüze anket yöntemi“ ile; Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Hatay illerinde " CATI anket yöntemi" ile yapıldığı bildirildi.

Farklı sosyo–ekonomik ve sosyo–demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve İl/ilçe/kır kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş kişiler ile görüşülerek gerçekleştirilen anketin hata payı ise 1,34 olarak açıklandı.

sonar-dan-baskanlik-anketi-227283-1.

sonar-dan-baskanlik-anketi-227284-1.

sonar-dan-baskanlik-anketi-227285-1.

sonar-dan-baskanlik-anketi-227286-1.