Sonsuza dek sahip çıkacağız

Haber Merkezi

Demokratik kitle örgütleri ve siyasiler Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

İşte onlardan birkaçı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı’mız zaferle sonuçlanmıştır. Bizler de Cumhuriyetimizin bize miras bıraktığı tüm değerlere sonsuza kadar sahip çıkacak, gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir başkenti birlik ve beraberlik ruhuyla inşa edeceğiz” açıklamasını yaptı.

İzmir Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılacak STK’lere yazı göndererek ‘‘Katılacak kişi sayısı 20’yi geçmesin” dedi. Kutlamalara sınır getirilmesine karşı çıkan İzmir Barosu, “ İzmir Barosundan korteje katılmak üzere 20 kişilik liste yollamasını istemiştir. Bir kez daha tekrarlıyoruz: Cumhuriyeti halktan kaçırmanıza izin vermeyeceğiz. Bütün meslektaşlarımızı alana davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Eğitim İş’in kutlama mesajında ise şu ifadeler kullanıldı: “Başöğretmen Atatürk'ün yolundaki eğitim neferlerinin bir araya gelerek var ettiği Eğitim-İş olarak, tarihsel sorumluluğumuzu biliyor ve yerine getirmeye ant içiyoruz. Atatürk'ün izinde gidecek, gericiliğe geçit vermeyecek, bu ülkenin yarınları olan evlatlarımızı Cumhuriyet'in koruyucuları olarak yetiştireceğiz!

Bu duygular ve coşkuyla tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yoldaşlarını saygıyla anıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, mesajında “Cumhuriyetin kazanımlarını yok sayan zihniyetler bilmelidir ki ne güçleri ne iş birlikleri ne de şuursuz cesaretleri demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında özgür ve eşit yurttaşlar olarak yaşamamıza engel olamayacak. ‘Türkiye Yüzyılı’ söylemiyle, örgütlü kötülüğü meşrulaştıran vaatlerle yola çıkanların hesapları tutmayacak” dedi.

Eğitim Sen’den yapılan açıklamada ise “Türkiye’nin asıl ihtiyacı, bütün yetkilerin tek bir kişinin elinde toplandığı tek adam yönetimi değil, cumhuriyete asıl anlamını veren ‘halkın kendi kendini yönetme’ iradesine saygı gösterilmesi, bu temel ilke ile çelişen tüm uygulamalara son verilmesidir. Halkın göstermelik ya da temsili değil, gerçek anlamda egemen olduğu; insan hak ve özgürlüklerinin sınırlandırılmadığı, hukukun ve adaletin herkese eşit uygulandığı; eşit, özgür, laik ve demokratik bir cumhuriyetin ancak birlikte mücadeleyle yaratılabileceğine olan inancımızla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz!” denildi.

ÇYDD, Cumhuriyet'in 99’uncu yılına özel yeni bir projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. 'Barınma Bursu' ile 500 öğrenciye yardım edeceklerini ifade eden ÇYDD yönetimi, "Cumhuriyetimizin 99. yılında gençliğimize armağan ediyoruz" diyerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Yunanistan'ın Gümülcine kentinde dün bir otelde yapılması planlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu, otel ve çalışanların tehdit telefonları aldığı iddiasıyla ertelendi.

Başkonsolosluk, "Otel yetkilileri, dün (26 Ekim) Başkonsolosluğumuza gelerek, otelin ve çalışanların tehdit telefonları aldıklarını, dolayısıyla 'güvenlik' sorunu yaşanabileceğini aktarmışlar; bilahare, aynı gün, 'teknik sebeplerden dolayı' 28 Ekim tarihinde salonu tahsis edemeyeceklerini yazılı olarak belirtmişlerdir" ifadelerini kullandı.