Galatasaray’ın Kayseri Erciyesspor galibiyetinin ardından, Sivasspor-Arsenal maçlarının birbirine kıyası üzerinden yapılan yorumlarda Sivasspor’un rolü neyse Kayseri Erciyesspor’a da aynı rolü biçebiliriz aslında.

Galatasaray’ın Kayseri Erciyesspor galibiyetinin ardından, Sivasspor-Arsenal maçlarının birbirine kıyası üzerinden yapılan yorumlarda Sivasspor’un rolü neyse Kayseri Erciyesspor’a da aynı rolü biçebiliriz aslında. Maçın 43. dakikasında Galatasaray sahasının sağından bir serbest vuruş kullandı Erciyesspor. Topu uzak direğe yolladılar, orada 2 takım arkadaşı bomboş pozisyondaydı ve en yakın Galatasaraylı defans oyuncusu 2 metre uzaklıktaydı. Kafayı içeri vuramadılar, ama 2 hafta sonra Borussia Dortmund vuracak muhtemelen. Sivaslı futbolcuların geçen cuma içeri atamadıkları pozisyonları Arsenalli futbolcuların attıkları gibi.

Galatasaray futbol takımının Süper Lig’deki 17 takıma göre önemli bir avantajı var. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyor. Bunu maddi getiri veya marka değerine vurgu yapmak için söylemiyoruz. Avrupa futbolunun üst düzey ekiplerine karşı maç yaparak eksik yönlerini görme imkanı oluyor sarı-kırmızılıların. Özellikle başaltı liglerde mücadele eden takımlar için harika bir fırsat bu. Porto, Shakhtar Donetsk, Basel gibi takımlar son yıllarda, bu arenada istikrarlı biçimde mücadele edip, takımlarını 1. sınıf kulüplerin seviyesine getirmeye çalışırken, kendi liglerinde de mağlup edilmesi çok zor takımlar haline geldiler. Son 10 sezonda Shakhtar’ın 8, Porto ve Basel’in 7 şampiyonluk kazanması tesadüf değil. Galatasaray ise bu dönemde 4 kez şampiyon olabildi. Kısacası Galatasaray, yurt dışında oynadığı o zorlu sınavlarda aldığı dersleri kendisini geliştirmek için kullanamadı. Tam tersine ulusal ligde oynadığı zorluk derecesi düşük maçları kendisine yanlış fikirler vermek için kullanıyor. Erciyesspor maçı da muhtemelen buna eklenecek. Halbuki, işin doğrusu, Galatasaray’ın katetmesi gereken çok yol var.