Türkçe rap gruplarından 90BPM’de yer alan Sorgu ilk single çalışması olan “Bir Anda” isimli şarkısını bir video klip eşliğinde yayınladı. Prodüksiyonu Yüce Ceylanlı’ya ait olan şarkının mix ve mastering işlemleri sanatçı Can kazaz tarafından yapıldı. Venüs Müzik etiketiyle yayınlanan şarkının video klip yönetmenliğini ödüllü yönetmen Onur Doğan üstlendi. “Bir Anda” tüm dijital müzik platformlarında yayına […]

Sorgu’dan ilk single çalışması: ‘Bir Anda’

Türkçe rap gruplarından 90BPM’de yer alan Sorgu ilk single çalışması olan “Bir Anda” isimli şarkısını bir video klip eşliğinde yayınladı.

Prodüksiyonu Yüce Ceylanlı’ya ait olan şarkının mix ve mastering işlemleri sanatçı Can kazaz tarafından yapıldı.

Venüs Müzik etiketiyle yayınlanan şarkının video klip yönetmenliğini ödüllü yönetmen Onur Doğan üstlendi. “Bir Anda” tüm dijital müzik platformlarında yayına sunuldu.

SORGU KİMDİR?

1990’da İstanbul’da Edirnekapı surlarına cepheden bakan bir mahallede dünyaya geldi. Çocukluğunu “sürekli izleyen” olarak tanımlayan Sorgu, bu vazgeçemediği alışkanlığından faydalanarak yarattığı hikayelerinden ve minik öykülerinden yola çıkarak yaptığı storytelling tarzı rap müziğe 2009 yılında o zaman yer aldığı Dramelodi Project grubuyla başladı. Farazi ile beraber “Anti-Kahraman” grubunu kurdular ve “Yerel Küfürler” isimli ilk EP’lerini yayınladılar. Farazi V Kayra’nın albümü “Hayalet Islığı”nın post-prodüksiyon sürecinde yer aldı.

2013 senesinde, Da Poet, Farazi, Kayra ve Savai ile birlikte 90 BPM grubunu kurdular. 2014 yılında Kayra ile beraber yaptıkları “Gitmedim Ama İçinden Geçtim” isimli albümü yayınlandı. 2015 yılında 90BPM olarak çıkardıkları “Kötülük Bizim İşimiz” albümüyle büyük ilgi gördü. Sorgu, son olarak geçtiğimiz günlerde yayınlanan “90 BPM – Şehir FM” albümünün devamı sahne projeleriyle ve 2019 yılı içinde çıkması planlanan “Anti-Kahraman – 90 Nesli” albümünün çalışmalarının yanı sıra solo projelerine de hız kazandırdı.