Sorgu ve Farazi'nin "Anti-Kahraman: 90 Nesli" dijital platformlar üzerinden yayınlandı.

Sorgu ve Farazi, "Anti Kahraman: 90 Nesli" ile dinleyici karşısında

2011 yılında ilk kez birlikte bir çalışmaya başlayan ve o günden beri neredeyse her projede birlikte çalışmaya devam eden Sorgu ve Farazi'nin, 2013 yılında yayınladıkları ilk EP'den sonra uzun zamandır beklenen albümleri "Anti-Kahraman: 90 Nesli" Deadly Habits Music / Venus Music / Below System Records aracılığıyla dijital platformlar üzerinden yayınlandı.

12 şarkıdan oluşan albüm, "90 Nesli" ismini 90 neslinin hayata bakış açısı, öfkesi ve 90'ların Hiphop sound'undan alıyor.

2013-2019 yılları arasında faal olan 90 BPM süper-grubu ve stüdyosunun kurucuları arasında da yer alan Sorgu ve Farazi, grup adı altında çıkan iki albümde de aktif olarak rol aldı. Üyeler arasında iki albümün de en çok rap kısımlarının Sorgu'ya ait olmasının yanında, "Kötülük Bizim İşimiz" albümünde en çok altyapı ve ikinci albüm olan "Şehir FM"in konsept tasarımı Farazi tarafından yapıldı.

Aslında, 2015 ve 2019 yıllarında çıkan iki albüm arasında "90 Nesli" albümünün kayıtlarına başlayan ikili, "Şehir FM" albümüne yoğunlaşmak için bu projeyi geçici rafa kaldırmıştı. Birçok kaydı tekrar alınsa da "Anti-Kahraman: 90 Nesli" albümü, o günlerde kaydedilen "Manifesto", "BU-gün-O-gün-değil", "Kimse Bilmiyor" ve "Like THAT" gibi çalışmalar dolayısıyla 90 BPM stüdyosundan çıkan son albüm olma özelliği de taşıyor.

sorgu-ve-farazi-anti-kahraman-90-nesli-ile-dinleyici-karsisinda-804199-1.
"Anti-Kahraman: 90 Nesli" albüm kapağı, Farazi tarafından düzenlendi. 90'larda bir düğünde çekilmiş olan fotoğrafta, baktığınızda sağ tarafta olan kişi Burak Demir (Farazi)'in babası. Mekan, hala Zincirlikuyu'da faaliyetine devam eden -o zamanki adıyla- Kent Fasıl - Sirtaki Taverna

Tracklist:

01. Manifesto

02. i$ler karı$ır (feat. Mista Brown)

03. Kim Saldıracak İlk

04. BU-gün-O-gün-değil (feat. Ege Çubukçu)

05. intikam

06. VandaL

07. Kimse Bilmiyor (feat. Da Poet, Naci Berktaş)

08. Like THAT (feat. Kamufle)

09. umursamam.

10. i.i.i.V (feat. Negatif, Savai)

11. ölü kedi (feat. Kodes Kahra)

12. ALT tabaka