İstanbul Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak çalışan Osman Akyol soru sorduğu için ceza aldı, soruşturma geçirdi. 12 Haziran 2018 günü okulda verilen, “Çocuk İhmal ve İstismarı” adındaki mesleki seminerde sorduğu “Okuduğum bir gazete haberinde yazdığına göre, Almanya’da ensest ilişki daha çok Müslüman aileler arasında yaygınmış. Bu vahim tablonun oluşmasında Hazreti Muhammed’in Hazreti Ayşe’yle […]

Soru sordu, soruşturma açıldı

İstanbul Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak çalışan Osman Akyol soru sorduğu için ceza aldı, soruşturma geçirdi.

12 Haziran 2018 günü okulda verilen, “Çocuk İhmal ve İstismarı” adındaki mesleki seminerde sorduğu “Okuduğum bir gazete haberinde yazdığına göre, Almanya’da ensest ilişki daha çok Müslüman aileler arasında yaygınmış. Bu vahim tablonun oluşmasında Hazreti Muhammed’in Hazreti Ayşe’yle altı yaşında evlenip dokuz yaşında ilişkiye girmesinin, ümmetine örnek olması hasebiyle, bir payı yok mu?” sorusu nedeniyle Akyol’a önce “dikkat çekme” cezası verildi. Bu cezayı Oda TV ile paylaştığı ve beyanat verdiği, ayrıca ceza belgesini Facebook hesabından da paylaşarak altına ‘hiç kaçırmam her yıl mutlaka bir madalya alırım’ yazdığı gerekçesiyle okul müdürünün şikâyeti üzerine bakanlık soruşturması açıldı. 26 Kasım 2018 günü iki bakanlık müfettişi tarafından okulda ifadesi alınan Akyol’dan Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından son savunması istendi.

Konu ile ilgili BirGün’e konuşan Akyol, çok şaşkın olduğunu ve bu kadarını beklemediğini söyledi. Akyol şu ifadeleri kullandı: “Malum soruyu ülkede düşünce ve ifade özgürlüğü olduğunu sanarak sordum. Bu soruşturma gösteriyor ki artık soru sormak soruşturma konusuymuş. Ayrıca Facebook’ta paylaştığım ceza belgesinde ‘gizli’ ibaresi yoktu o neden soruşturma konusu yapıldı onu da anlamış değilim.”