Soruları yanıtsız bırakan Bakan önlemleri almış!

HABER MERKEZİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim emekçileri ve öğrenci velilerinin 6 Eylül öncesinde okullarda eksiklerin giderilmediğine dair uyarılarına rağmen tüm önlemlerin alındığını iddia etti. Bakan Özer, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde yüz yüze eğitimin tam zamanlı ve tüm kademelerde başlatılmasına ilişkin açıklama yaptı.

“Birinci önceliğimiz tüm sağlık önlemlerini alarak okulları açık tutmaktır” diyen Özer, okullarda tüm önlemlerin alındığını ileri sürdü.

Özer, 6 Eylül Pazartesi günü haftada 5 gün yüz yüze eğitimin başlayacağını, 1-3 Eylül’de okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için okullarda uyum haftası düzenleneceğini, öğretmenler için eğitim seminerleri gerçekleştirileceğini belirtti. Okul bazlı Covid-19 önlemleri için elektronik takip sistemi hazırladıklarını, tüm okulların bu sistem üzerinden takip edebileceğini söyleyen Özer, ziyaretçi kısıtlaması getirileceğini aktardı. Özer’in açıklamasına göre veliler dahi okula giren herkesin HES kodu kontrol edilecek.

Öğrenci Veli Derneği’nin (Veli-der), tüm eğitim emekçilerinin aşılanıp aşılanmadığı sorusu henüz yanıt bulamamışken Bakan Özer, “Öğretmenlerimize yönelik bu yıl tamamen Covid-19 salgınında okullarda alınması gereken tedbirler,

öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin korunması ve süreçlerin çok dikkatli şekilde yürütülmesiyle ilgili Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda çok kapsamlı eğitim seminerleri hazırladık” dedi.

Öğrencilere yönelik PCR testi zorunluluğu bulunmadığını söyleyen Özer, öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmayacaklarsa haftada

2 defa PCR testi yaptırma zorunluluğu getirildiğini hatırlattı. Ayrıca Özer, öğretmenlere her ay ücretsiz hijyen kiti verileceğini de sözlerine ekledi.