3'ü çocuk 4 sporcuya cinsel saldırıda bulunan Mehmet Ali Acar, hakkında çıkarılan yakalama kararına rağmen henüz ifade vermedi. Spor Bakanlığı da konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatmadı

Soruşturma yok, Acar elini kolunu sallayarak dolaşıyor

SEDA BALMUMCU

Konya’da 3'ü çocuk 4 muay thai sporcusuna cinsel saldırıda bulunan Mehmet Ali Acar isimli antrenör hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili aradığımız bakanlıktan “Soruşturma açılmadığı için bilgi veremiyoruz” cevabını aldık.

‘POLİSİN UMRUNDA BİLE DEĞİL’

Cinsel istismara maruz bırakılan E.A. gazetemize yaptığı açıklamada, “Acar, bizim şikâyetlerimize dair ifade bile vermeden serbest bırakıldı. Polisin umurunda bile değildi. Ancak olay medyaya yansıdıktan sonra zorla yakalama kararı çıkarıldı” dedi. Acar’ın evinde ve salonda bulunamadığını, kaçak olduğunu belirten E.A., “Birkaç kere İl Spor Müdürlü binasında görüldüğünü, sağda solda ‘bana iftira attılar’ dediğini avukatımıza iletmişler” ifadelerini kullandı.

Sporcuların avukatı Gülgün Çetiner de yakalama kararının Acar’ın ifadeye gelmediği için çıkartıldığını belirterek şunları söyledi: “Tutuklamayla ilgili herhangi bir durum yok, maalesef. Hatta fail Konya’da rahat bir şekilde dolaşıp, ‘Bana iftira attılar’ diyebiliyor, çok üzücü.”

FEDERASYON: İSTİFA ETTİ

Konuyla ilgili Türkiye Muay Thai Federasyonu ise Mehmet Ali Acar’ın istifa ettiğini ve pandemi nedeniyle istifa dilekçesinin askıda kaldığını, şu an Konya il temsilciliğine kimsenin seçilmediğini açıkladı. Öte yandan federasyonun web sitesinde Acar, hâlâ il temsilcisi olarak gözüküyor.

ABD’DE YAŞANAN CİNSEL SALDIRIDA NELER OLMUŞTU?

Muay thai’deki cinsel saldırının ortaya çıkmasının üzerinden beş ay geçmesine rağmen henüz Spor Bakanlığı tarafından bir soruşturma açılmaması tepki çekiyor. Fail Acar’ın üç ay tutuklu kalıp pandemi bahane edilerek serbest bırakılması ise yargının da yetersiz kaldığını gösteriyor. Peki, dünyada benzer vakalarda neler yaşandı?

ABD spor tarihinin en ciddi cinsel saldırı skandalının baş faili ABD Cimnastik Takımı ve Michigan Eyalet Üniversitesi eski doktoru Larry Nassar'ın yargılandığı davada Nassar hakkında toplam 175 yıl hapis cezası verilmişti.

Michigan'daki 10 günü aşan dava sürecinde 250'den fazla kadın ve kız çocuğu tanıklık yapmıştı.