Avusturya'nın Linz Belediye Başkanı Klaus Luger, seçim çalışmalarından itibaren takip ettiğini söylediği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

Sosyal demokrat Belediye Başkanı Luger'den İmamoğlu'na ziyaret

CHP Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan ve CHP Yukarı Avusturya Birliği Başkanı Kemal Yılmazçelik’in de bulunduğu heyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

Heyettte Avusturya’nın sosyal demokrat Linz Belediye Başkanı Klaus Luger vardı. İmamoğlu ve Luger iki belediyenin ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.
İstanbul, İzmir, Eskişehir Programlarını gerçekleştirmek üzere Türkiye’ye gelen Linz Belediye Başkanı ile İmamoğlu’nun görüşmesine Avusturya’nın İstanbul Boşkonsolosu Josef Saiger de katıldı.

Toplantıda iki ülke dostlu ilişkilerine ve karşılıklı belediye faaliyetlerine değinildi. Linz ve İstanbul’un sosyal devlet ilkesiyle yurttaşlara hizmet götürdüğü ortak proje çalışmalarının, karşılıklı paylaşımı dahil, ticaretin geliştirilmesine yönelik ilişki geliştirilebileceği belirtildi.

Seçim çalışmalarından bugüne Ekrem İmamoğlu’nu takip ettiğini bildiren KLuger, “Çalışkanlığı ile göz dolduran başarılı Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyor ve kendisine tüm kalbimle başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

CHP ve Türkiye’yle yakın ilişkileri sebebiyle Linz Belediye Başkanı Klaus Luger’ı tebrik ettiğini belirten İmamoğlu, ziyaret nedeniyle Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür etti. İmamoğlu, Avusturya ziyaretinde mutlaka Linz’e uğramak istediğinin de altını çizdi.

CHP Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan ise “Ülkelerimizin iki kıymetli belediye başkanının bu görüşmesi toplumumuzun birlikteliği açısından önemli. Bu tür çalışmaları geliştirmeye, dayanışmayı büyütmeye kararlıyız. Önümüzdeki günlerde buna benzer güzel gelişmeleri duyurmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.