Gezi Direnişi nedeniyle yargılandığı davada 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Avukat Can Atalay'ın, İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda oy kullanabilmesi için başvuruda bulunuldu.

Sosyal Hukuk, Can Atalay’ın İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda oy kullanabilmesi için başvuruda bulundu

Sosyal Hukuk Çalışma Grubu, Gezi Direnişi davasına yönelik yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve İstanbul'un Silivri ilçesindeki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Avukat Can Atalay'ın İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda oy kullanabilmesi için başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Sosyak Hukuk isimli Twitter hesabından yapılan açıklamada, tutuklu avukatların oy kullanması için gerekli imkanların sağlanmamasının Anayasa'nın 67. Maddesi'ne aykırı olacağına dikkat çekildi.

'KOŞULLARIN SAĞLANMASI ZORUNLULUKTUR'

Paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: "Hukuka aykırı bir kararla tutuklanan yol arkadaşımız Av. Can Atalay’ın, önümüzdeki hafta sonu İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda oy kullanabilmesi için başvuruda bulunduk. Tutuklu bulunan avukatların baro genel kurullarında oy kullanabilmesi için gerekli imkanların sağlanmaması, Anayasa'nın 67. Maddesi'nde düzenlenmiş seçme ve seçilme hakkının ihlal edilmesi anlamına geleceğinden, bu koşulların sağlanması zorunluluktur."