"Mika Can Raun" ismiyle tanınan sosyal medya fenomeni Mikail Can Kurnaz, Türk Lirası'nı klozete attığı görüntüler gerekçe gösterilerek 'Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak' suçundan gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Kurnaz, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sosyal medya fenomeni Mika Can Raun adli kontrolle serbest bırakıldı
Fotoğraf: İHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve 'Mika Can Raun' olarak tanınan sosyal medya fenomeni Mikail Can Kurnaz, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kısa süre önce yayınladığı 100 Türk Lirası'nı klozete attığı görüntüler gerekçesiyle gözaltına alınan Kurnaz, emniyetteki işlemlerinin ardından 'Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak' suçlamasıyla Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Kurnaz ifadesinde, “Benim zaten kendimle bile dalga geçtiğim mizah şeklim vardır. Ben sormuş olduğunuz 100 TL’lik banknotu klozete atmadım. Sifonu çektiğim yönünde bir algı oluşmuş ise de hemen arkasından çektiğim bir video ile böyle bir durum olmadığını söyledim. Ben Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik herhangi bir saygısızlık veya suç işleme kastıyla hareket etmedim. Atatürk’e veya milli değerlerimize yönelik hakaret etme gibi bir kastım olamaz. Zaten olmadığını da video çekerek anlattım. Bu olay tamamen yalan haber başlıklarıyla bu hale getirildi" dedi.

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Mikail Can Kurnaz hakkında “yurt dışına çıkış yasağı” şeklinde adli kontrol hükmü uygulayarak, serbest bırakılmasına karar verdi.

İHA