Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın, fotoğrafları üzerinden hakkında “müstehcenlik” suçlamasıyla açılan “kamu davası” nedeniyle hakim karşısına çıktı. Taşkın, fotoğrafların müstehcen olmadığını söyledi. Mahkeme, iddianamede geçen sitenin BTK’ye sorulmasına karar vererek davayı erteledi.

Sosyal medya fenomeni, “müstehcenlik” davasında hakim karşısına çıktı
Fotoğraf: MLSA Türkiye

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın’ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafları nedeniyle “müstehcenlik” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

MLSA Türkiye’den Çiçek Tahaoğlu’nun aktardığına göre Taşkın duruşmaya avukatı Feyza Altun ile geldi.

Taşkın, hakkında dava açılmasına sebep olan şikayetin arasında husumet olan bir kişiye ait olduğunu belirtti. Dosyadaki fotoğrafların müstehcen olmadığını ifade etti.

Avukatlar, dosyadaki fotoğrafların Instagram’dan alındığını, iddianamede bahsedilen web sitesinin var olmadığını belirtirken, dosyada eksik soruşturma yapıldığını söyledi. Fotoğrafların müstehcenlik suçunun unsurlarını oluşturmadığını da ekledi ve derhal beraat talebinde bulundu.

Hakim, iddianamede bahsedilen sitenin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) sorulmasına karar vererek davayı erteledi.

Bir sonraki duruşma 26 Ocak’ta görülecek.

KAMU DAVASI AÇILMIŞTI

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın’la arasında husumet olduğu iddia edilen M.K. isimli bir kadın, Taşkın’ın Instagram hesabında “müstehcen” fotoğraflarını paylaştığını söyleyerek savcılığa başvurdu.

M.K. şikayet dilekçesinde, Taşkın’ın “kendisini teşhir ederek hayasızca hareketlerde bulunduğunu” iddia etti. Bu şikayet üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Taşkın hakkında “müstehcenlik” suçundan (TCK 226/2) kamu davası açtı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Serdar Berberkayar tarafından hazırlanan yarım sayfalık iddianamede Taşkın hakkındaki şikayete yer verildi ve basın-yayın yoluyla müstehcenlik suçunu işlediği için cezalandırılmasını istedi.

Öte yandan Taşkın, 2021 senesinde de Amsterdam’dayken Instagram üzerinden paylaştığı fotoğrafları nedeniyle 5 hapis cezası almış; ceza ertelenmişti.