birgün

9° HAFİF YAĞMUR

Sosyal medya hesabından depremzedeleri kandırdığı gerekçesiyle 1 kişi tutuklandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sosyal medya hesabından "depremzedeleri kandırdığı" iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

GÜNCEL 08.02.2023 18:10
Sosyal medya hesabından depremzedeleri kandırdığı gerekçesiyle 1 kişi tutuklandı Fotoğraf: AA
Abone Ol google-news

Sosyal medya platformunda depremzedeleri telefonla arayarak kandırdığı ve dalga geçtiği iddiasıyla ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakılan S.A. (16), polis ekiplerince yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu" ile "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun"a muhalefet ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Polis ekipleri, yürüttükleri sanal devriye kapsamında, bazı kişilerin bir sosyal medya platformunda, depremzedeleri telefonla arayarak dalga geçtikleri konuşmaları paylaştıklarını tespit etmişti.

(AA)

Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun

Birgün'e Abone ol