AKP'nin sosyal medya üzerinde çalıştığı yasal düzenlemede, sosyal medya üzerinden bir kişiye hakaret edilmesi durumunda şüphelinin üç aydan 2 yıla kadar hapisle yargılanması planlanıyor. Ancak, AKP'li kurmayların hapis cezasını öngören maddeye, mevcut kanunun yeterli olduğu gerekçesiyle itiraz ettiği belirtiliyor.

Sosyal medya teklifinde hapis cezasını öngören madde AKP içinde tartışma yarattı

AKP, "sosyal medya" üzerinden "yalan haber ve dezenformasyonla mücadele" gerekçesiyle yaz aylarından bu yana üzerinde çalıştığı yasa teklifini, internet medyasını da kapsayacak şekilde genişletmeye hazırlanıyor.

Bu kapsamda, dezenformasyon yasası üzerinde çalışmalarda sona gelindi. Türkiye gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz pazartesi günü yapılan MYK toplantısında AKP kurmayları, Erdoğan’a, Dezenformasyon Kanunu’nun taslak metninin tamamlandığını, bundan sonraki süreçte Meclis’te yapılacak toplantılarda düzenlemeye son şeklinin verileceğini söyledi.

AKP'Lİ KURMAYLARDAN İTİRAZ

Toplantıda, bazı AKP kurmaylarının, sosyal medyada "dezenformasyon yapanlara" hapis cezası öngören maddeye, mevcut kanunun yeterli olduğu gerekçesiyle itiraz ettiği öğrenildi. Bu çerçevede bazı maddelerin alternatifli olarak taslakta yer aldığı belirtildi. Taslak metinle ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir sunum yapılacak. Düzenlemenin kısa bir süre içerisinde Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor.

Öte yandan Erdoğan’ın taslak metni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile paylaştığı belirtildi.