Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından peyzaj çalışmalarıyla birlikte 4 milyon 412 bin TL'ye dikilen heykeller hem alay konusu oldu hem de tepki çekti. Vali Münir Karaloğlu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz arkadaşlar. Dünyanın bütün bebekleri de birbirine benzer, ne olur bebekleri birbirinden ayırmayın” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Valisi Karaloğlu'ndan tepki çeken heykellere ilişkin açıklama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağındaki parka yerleştirilen halay çekenler, kadayıf tepsisini gösteren adam, hasır bileziği ve zincirle karpuzun içindeki çocuk şeklinde tarif edilebilecek heykellere yönelik tepkiler devam ederken Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’ndan ilginç bir savunma geldi.

Karaloğlu, “Bırakın Diyarbakır’da karpuz tartışılsın, güzellikler tartışılsın. Diyarbakır’da arzumuz isteğimiz budur. Akşamki tartışmanın Diyarbakır’a bir zararı yok faydası var arkadaşlar. Eğer gerçek fotoğraflarla beraber karşılaştırırsanız gerçeğe çok uygun olduğunu da görürsünüz. Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz arkadaşlar. Dünyanın bütün bebekleri de birbirine benzer, ne olur bebekleri birbirinden ayırmayın.” dedi.

Karpuzun içindeki çocuk fotoğrafını hatırlatan muhabirin heykelde çocuğun yaşının büyük gözüktüğünü söylemesi üzerine “Yaşı büyük değil ya iki tane dişi var nasıl büyük olacak” dedi.

Video Kaynak: Tele1