Gazeteci Saygı Öztürk, Fox TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal’ı ve CHP'li siyasileri “vatan haini” diyerek mermiyle tehdit eden kişiyi merak edip aradığını ve neden tehdit ettiğini sorduğunu belirtti. Öztürk’ün aktardığına göre Trabzonlu Y., tamamen sosyal medyada duyduklarıyla hareket etmiş.

Sosyal medyada duyduklarıyla ‘vatan haini’ olduğuna karar vermiş!

MEDYA SERVİSİ

Siyasette son günlerde gerilim yeniden yükseldi. İktidarın muhalefeti hedef alan ağır saldırıları, toplumun bir kesimi üzerinde de karşılık buluyor. Sosyal medyada da AKP’nin kontrolündeki trol hesaplar aracılığıyla muhaliflere ve gazetecilere dönük linç kampanyaları organize ediliyor.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bu linç kampanyasına katılan birini merak edip aradığını belirtti. Bugünkü köşe yazısında konuyu işleyen Öztürk, aradığı kişinin gazeteci Fatih Portakal’ı ve CHP'li siyasileri hedef gösteren Trabzonlu Y. olduğunu kaydetti.

Öztürk’ün aktardığına göre Trabzonlu Y., “vatan haini” ediği Fatih Portakal’ınmış gibi gösterilen sözler, Portakal’ın ağzından duymamış. Trabzonlu Y., Potakal’ın “hain olduğuna” tamamen sosyal medyada gördükleri üzerinden karar vermiş. Söz konusu şahıs, Özgür Özel, Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem İmamoğlu'nun ağzından da “darbe çağrısı”işitmemiş.

İşte Saygı Öztürk’ün ‘Mermili gösteri yapan kişiyi aradım’ başlıklı yazısı şöyle:

PAYLAŞIMLARIN KENDİSİNE AİT OLDUĞUNU KABUL ETTİ

“Mermili görüntülerle, ağır hakaretler edilen siyasiler ve meslektaşımız Fatih Portakal'ı hedef gösteren Trabzonlu Y.'yi aradım. Paylaşımların kendisine ait olduğunu belirtti. Bu kişileri vatan haini ilan etmesinin nedenini sorduğumda, “Bunların kendi ağızlarından ben bir şey duymadım. Ama sosyal medyada bu kişilerle ilgili yazılanları okuyunca yaptıkları benim de kanıma dokundu” diyor.

Bu kişilerle ilgili yazılanlar, onların açıklamalarıyla “Darbe çağrısı yaptığı” şeklinde yorumlanıyor. İstanbul'da 813 bin oy farkla seçimi kazanmış, yerel seçimlerde 11 büyük şehir belediye başkanlığını kazanmış olan CHP'nin, bırakın darbe çağrısını, darbe gecesi TBMM'ye gidip darbe girişiminde bulunanlarla ilgili bildiride imzaları bulunuyor. Özgür Özel de o gece yine Grup Başkanvekili olarak TBMM'deydi.

Trabzonlu Y., Özgür Özel'i de, Canan Kaftancıoğlu'nu da, Ekrem İmamoğlu'nun ağzından darbe lafı duymamış. Onların “Vatan hainliği” için neler söylediğinden de haberi yok. Ama “Sosyal medyada öyle diyorlar” diye o da mermileriyle sahneye çıkmış. Yani, bu kişilerin darbe yapacağına inanmış, kendi de darbecilere karşı kurşunlarla mücadele verecekmiş.”