3'ü çocuk 4 sporcuya cinsel saldırıya maruz bırakan Mehmet Ali Acar hakkında 7,5 yıla kadar hapis istenmesine sosyal medyadan tepki geldi. Sosyal medyada açılan #SapıkSporHocasınıYargıla etiketi Türkiye gündeminde üst sıralarda yer aldı.

Sosyal medyada Mehmet Ali Acar tepkisi: #SapıkSporHocasınıYargıla

Konya’da öğrencilerini cinsel saldırıya maruz bırakan Muay Thai Antrenörü Mehmet Ali Acar (47) hakkında, 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı ve nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mehmet Ali Acar hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasına sosyal medyadan tepki geldi.

#SapıkSporHocasınıYargıla etiketi Türkiye gündeminde üst sıralarda yer aldı.

7,5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Mehmet Ali Acar hakkında Kozaklı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Kozaklı Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Mehmet Ali Acar'ın üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli suç şüphesi varlığı ve delillerin bulunduğunun anlaşıldığı belirtildi. Acar hakkında 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı ve nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 2 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede F.A.'nın, Mehmet Ali Acar'ın nasıl bir insan olduğunun federasyon başkanının da bildiğini ancak bir şey yapılmadığı yönündeki sözlerine de yer verildi.

İddianamede antrenörü tarafından tacize uğrayan F.A.'nın arkadaşı A.B'nin (18) tanık olarak ifadesine de yer verildi. A.B. ifadesinde, cinsel saldırıya tanıklığını anlattı.

Kozaklı Asliye Ceza Mahkemesi de iddianameyi kabul edip, davanın açılmasına karar verdi.