Her fırsatta sosyal medyayı hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekim ayından itibaren bu alanda düzenlemeye gidileceğinin sinyalini verdi. Erdoğan sosyal medyanın mağduriyet oluşturduğunu iddia etti.

Sosyal medyaya müdahale sinyali

Politika Servisi

Medyanın tamamına yakınını kontrol altına alan Saray rejimi, bu kez de sosyal medyayı kontrol altına almak harekete geçiyor. Uzun süredir hedef aldığı sosyal medyaya yönelik düzenlemeye gideceklerinin sinyalini veren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk adımın ekim ayında atılacağını açıkladı.

Sosyal medyanın sınırsız özgürlük altında tamamen denetimsiz bir alan oluşturularak mağduriyetler oluşturduğunu iddia eden Erdoğan, sosyal medyaya ilişkin düzenlemeler yapılacağını belirterek, "Ekim ayından itibaren bununla ilgili de Meclis’te bir çalışma yürütülecek" diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Büyük Millet Meclisi'miz sosyal medya ile alakalı bir yasa geçirdi. Fakat bu yasanın devamında özellikle yalan terörü hususunda bir adım daha atılması gerekiyor” dedi.

KONTROL ALTINA ALACAK

Bu alanda yaptıkları bir çalışmanın bulunduğunu kaydeden AKP’li cumhurbaşkanı, “Uluslararası alanda özellikle bu yalan teröründe ne tür adımlar atılıyor, ne tür düzenlemeler, ne tür müeyyideler getiriliyor, karşılaştırmalı bir çalışma yaptık. Ekim ayından itibaren bununla ilgili de Meclis'te bir çalışma yürütülecek. Fakat sorun bizim açımızdan çok daha can yakıcı. Çünkü bizdeki muhalefet partisi bu yalan terörünü siyasetinin tek malzemesi yapmış durumda. Dolayısıyla bizdeki durum çok daha ciddi ve demokrasimiz adına çok daha büyük bir tehdit. Daha fazla katlanamayız. Çünkü bu da bir terör. Onun için üzerine gitmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ocak ayında yaptığı konuşmada da "Hiçbir denetimin olmadığı, keyfiliklere açık, hukukun dışında bir alan olarak algılandığında dijitalleşmenin bizi götüreceği yer faşizmdir. Dijitalleşme, özgürlüğün alanını genişletirken yeni adaletsizliklere, haksızlıklara, yeni ötekileştirmelere yol açmamalıdır. Sosyal medya sınırsız özgürlük başlığı altında tamamen denetimsiz bir alan oluşturularak mağduriyetlerin oluşmasına sebebiyet veriliyor” diye konuşmuştu.
Gündeme dair de soruları yanıtlayan Erdoğan, seçim barajının düşürülmesiyle ilgili de bir çalışma yaptıklarını belirtti. Erdoğan, “Baraj kaça düşecek? Aynı zamanda dar ve daraltılmış bölge tartışmaları var. Bununla ilgili bir değerlendirmeniz olur mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Konuyla ilgili Genel Başkan Yardımcım Hayati Yazıcı Bey başkanlığında bir ekip bu çalışmayı yaptı. Bu konuyla ilgili olarak da aynı zamanda Cumhur İttifakı olarak MHP ile de bir görüşme yürüyor. O görüşmelerden sonra da işi belli bir yere oturtacağız. Dar bölge, daraltılmış bölge vesaire, bunlar hep o görüşmelerin ardından gelebilecek şeyler. Ama nihai olarak şunu söyleyeyim, Cumhur İttifakının mutabakatı olmadan bizim tarafımızdan bir karar açıklanmaz. İttifakı sağlayıp ondan sonra açıklamamızı inşallah yapmış olacağız."