Sosyalist hareketin önemli isimlerinden ve Türkiye İşçi Partisi Merkez Komitesi Üyesi Metin Çulhaoğlu, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Çulhaoğlu'nun Marksizm üzerine yayımlanmış çok sayıda eseri bulunuyor.

Sosyalist hareketin önemli isimlerinden Metin Çulhaoğlu yaşamını yitirdi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez Komitesi Üyesi Metin Çulhaoğlu, 74 yaşında yaşamını yitirdi.

Çulhaoğlu'nun kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Türkiye İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada, "Ülkemizde Marksizme birbirinden değerli katkılar sunan, ömrünü devrim ve sosyalizm mücadelesine adamış, hareketimizin fikri öncüsü Metin Çulhaoğlu yoldaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye sosyalist hareketinin ve işçi sınıfının başı sağolsun. Sözümüz devrim olacak!" ifadeleri kullanıldı.

SOL Parti'den yapılan açıklamada ise, "Ömrünü sosyalizm mücadelesine adamış Metin Çulhaoğlu'nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin, dostlarının, hepimizin başı sağolsun. Sosyalizm yolunda unutulmayacak!" denildi.

Çulhaoğlu'nun ardından Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye Komünist Hareketi de sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

METİN ÇULHAOĞLU KİMDİR?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi-İstatistik Bölümü mezunu olan yazar Metin Çulhaoğlu, 1975-1978 yılları arasında haftalık Yürüyüş dergisinde sırasıyla yazar, yazı işleri müdürü ve başyazar olarak görev yaptı.

1979 yılında yayımlanmaya başlayan Sosyalist İktidar dergisinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

BirGün gazetesi, Gelenek dergisi ve Sol Haber Portalı’nda yazıları yayımlandı. Çulhaoğlu, son olarak İleri Haber Portalı'nda yazılar yazıyordu.

Sosyalist Türkiye Partisi'nin kuruluşunda yer alan Çulhaoğlu, 1993 yılında partiden ayrıldı. Birleşik Sosyalist Parti kuruluşunda yer alan, Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) kuruluşunda çalışmalar yürüten Çulhaoğlu, daha sonra Türkiye Komünist Partisi'ne katıldı.

Halkın Türkiye Komünist Partisi'nin kuruluşunda yer alan Çulhaoğlu, son olarak Türkiye İşçi Partisi Merkez Komistesi Üyesi olarak görev yapıyordu.