SOL Parti, TKP, EMEP ve TKH üyeleri, İstanbul Kartal’da bir buluşma gerçekleştirerek 1 Mayıs çağrısında bulundu: "Zamlara, hayat pahalılığına, yoksulluğa, baskıya, adaletsizliğe, eşitsizliğe ve gericiliğe karşı onurlu bir ayağa kalkış için 1 Mayıs’ta meydanları doldurma zamanıdır.”

Sosyalistlerden 1 Mayıs çağrısı: Meydanları doldurma zamanıdır

İstanbul Kartal’da buluşma gerçekleştiren SOL Parti, TKP, EMEP ve TKH üyeleri 1 Mayıs’a çağrıda bulunan ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamayı okuyan SOL Parti Kartal ilçe başkanı Ata Esen ekonomik çöküşe işaret ederek “Bu günlere gelmemizin gerçek sorumlusu, 20 yıllık AKP iktidarı ve onu yaratan sermaye düzenidir” dedi.

Esen, yaşanan ekonomik krizin hız kesmeden sürdüğünü ve emekçilerin üzerine çöktüğünü belirterek şöyle konuştu:

“Açlık, işsizlik, yoksulluk iliklerimize kadar hissediliyor. Hayat pahalılığı tüm yaşam alanlarımızı cehenneme çeviriyor. Ekonomik krizle artan aşırı enflasyonun bedeli, temel ihtiyaçlara yapılan zamlar ve vergiler yoluyla emekçilere ödetilmek isteniyor. Zamlara, hayat pahalılığına, yoksulluğa, baskıya, adaletsizliğe, eşitsizliğe ve gericiliğe karşı onurlu bir ayağa kalkış için 1 Mayıs’ta meydanları doldurma zamanıdır.”