ÖDP, HDK, EMEP, EHP, Halkevleri ve KÖZ gazetesi, iki sol siyaset arasındaki anlaşmazlığa karşı açıklama yaptı

Sosyalistlerden ‘sol duyu’ çağrısı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri ve KÖZ gazetesi iki sosyalist siyaset arasındaki anlaşmazlığa yönelik ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamayı yapan kurumlar fiziki saldırıların son bulmasını isteyerek, bu iki sosyalist siyaseti “sol duyu”ya davet etti. Kurumların yaptığı açıklama şöyle:

“Faşizmin işçi ve emekçilere, devrimci, ilerici ve yurtseverlere karşı azgınca saldırdığı koşullar altında ilerici, devrimci saflarda birbirine karşı şiddet uygulanması kabul edilemez.


Türkiye’de ilerici, devrimci hareketin kendi arasındaki siyasi anlaşmazlıkları şiddet yoluyla çözme yaklaşımı tek adam rejimine karşı demokrasi mücadelesi verenlere zarar vermekten başka bir sonuç yaratmaz. İlerici güçler arasındaki sorunların tartışarak, konuşarak, eleştiri ve özeleştiri yöntemiyle çözülebileceğine inanıyoruz.

Bu nedenle tarafların sorumluluk duygusuyla hareket edeceklerine inanıyor, bunun gereğini yapmaya çağırıyoruz.

Faşizme karşı yan yana gelmeye, omuz omuza mücadele etmeye en fazla ihtiyacımız olduğu böylesi bir dönemde, ortak mücadele zeminini zedeleyen bu tutumdan vazgeçmeye ve ‘sol duyuya’ davet ediyoruz.”