Fenerbahçe, Senegalli yıldızı Moussa Sow’un hattrick yaptığı karşılaşmada Çaykur Rizepor’u deplasmanda 5-1 mağlup etti. Üst üste 5’inci galibiyetini alan sarı-lacivertliler puanını 24’e çıkarttı

‘Sow’ devam ediyor

Kötü başladığı sezonun ardından üzerindeki ölü toprağını atarak hem Avrupa'da hem de ligde yeniden iddialı duruma gelen Fenerbahçe, Rizespor ile deplasmanda karşılaştı. Sarı Lacivertler deplasmanda galip gelerek sıralamada üzerinde yer alan Başakşehir ile Beşiktaş'ın yenişemediği haftanın en kârlısı olmayı planlıyordu. Ancak Rizespor puan cetvelindeki yerinin üzerinde bir takım olduğunu geçen hafta Başakşehir karşısında göstermişti. Hikmet Karaman takım savunmasını başarıyla yapan ve kaptığı toplarla hızlı ve etkili şekilde hücuma çıkabilen bir takım yaratmıştı ve Fenerbahçe böyle takımlara karşı deplasmanda oynarken hep zorlanıyordu.

Bu önemli maçta Advocaat’in rotasyon piyangosu Volkan Şen’e çıkmıştı.


Oyunun ilk çeyrek saatinde sahada dengeli bir oyun vardı ve dengeyi bozacak golün kontrollü oyun sebebiyle duran toptan geleceği tahmin edilebiliyordu, ancak dengeyi bozacak duran top organizasyonunu Rize’nin yapması sürpriz oldu. Zira Fenerbahçe duran top organizasyonlarında ligin adam- alan paylaşımını en iyi yapan takımıydı. Rize’nin 17. dakikada paslaşarak kullandığı köşe vuruşunda topla son buluşan Yaakoubi’nin kafa vuruşu ağlara giderken, Fenerbahçe’nin bu sezon köşe vuruşundan yediği ilk gol oluyordu. Golden sonra kendine gelen Fenerbahçe, adeta musibetten hayır doğması deyiminin ne anlama geldiğini gösteriyordu. Konuk ekip ilk yarının son 18 dakikasına biri set hücumundan, biri savunma arkasına atılan toptan sonuncusu ise duran top organizasyonundan olmak üzere üç gol buluyor ve zor geçmesi beklenen maçı kolaylayarak soyunma odasına gidiyordu. Üç golde de topa son dokunan oyuncu olan Moussa Sow sezonun ilk hat-trick yapan oyuncusu oluyordu.

İkinci yarıya Fenerbahçe en iyi bildiği şeyi skoru tutma oyunu oynayarak başladı. Rakibin fişini çeken ise ilk golün asistini yapan Chahechouhe oluyordu. Bu golün ardından Advocaat gelecek hafta oynayacağı derbi maçını düşünerek sarı kart ceza sınırında olan Skrtel ve sol koridorda gidip gelerek epey yorulan Hasan Ali’yi oyundan alıyordu. Jantscher'in kırmızı kart görmesi ise Fenerbahçe için son 20 dakikanın iyice rahat geçmesini sağlıyordu. Maçın skorunu ise İsmail Köybaşı uzatma dakikalarında kullandığı serbest vuruşla belirliyordu. Hollandalı teknik adam Advocaat göreve geldiğinde ağır hasta olan takımına doğru teşhisi koyup doğru tedaviyi de uyguladı. Sonuç olarak Fenerbahçe üst üste beşinci maçını üstelik de 5 gol atarak kazanarak zirveye biraz daha yaklaşmış oldu. Üstelik bunu yaparken kadrosundaki oyuncuları da en etkili şekİlde kullanmayı başarıyor. Dün gecenin yıldızı olan Moussa Sow’un sezon başındaki haliyle şimdiki arasındaki fark bile Advocaat’in başarısını ispatlamaya yeterli.