Kadıköy’de derbi akşamı... Bir tarafta ligin üçüncüsü Fenerbahçe, öbür köşede haftaya lider başlayan Beşiktaş... Son günlerde tadı kaçan her iki dev de Şükrü Saracoğlu çimlerinde kazanmak istiyor, şampiyonluk yarışında avantaj kovalıyor.

Gençlerbirliği mağlubiyetinden sonra İsmail Kartal Sow’u kenara çekmiş, Emenike ile başlıyor. Galatasaray maçının aksine orta sahayı kalabalık tutan sarı-lacivertliler Beşiktaş’ın hücuma yönelik silahlarına şans vermemeyi planlıyor. Son dakikada sakatlanan Gökhan Gönül’ın yerine Mehmet Topuz sahaya çıkıyor.

Beşiktaş cephesinde ise canlar sıkkın. Çantada keklik görülen Brugge karşısında öne geçmesine rağmen tutunamayan Kartal’da kaleci Tolga ıslıklanmış, Bilic eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Sezonun perşembeye kadar fiyakalı hocası sakat Cenk’in yerine yine Tolga’ya eldivenleri teslim ediyor, son günlerin kötüsü Olcay’ı da kesiyor. Hırvat hoca kendi namına ve Beşiktaş hesabına ilk derbi galibiyetini kovalıyor.

Kanarya’nın cezası nedeniyle kale arkalarını sarı-lacivert bayraklar süslüyor. Şükrü Saracoğlu çimlerindeki vals Fırat Aydınus’un düdüğüyle başlıyor.

Dengeli başlayan derbide Fenerbahçe giderek baskısını kabul ettiriyordu. 19. dakikada Necip’in ikramını Emenike dağlara taşlara vuruyordu. Tribünlerin Sow tezahüratına, 30’da formayı çıkararak cevap veren Emenike saha dışına koşuyordu. İsmail Kartal oyuncusunu çıkartmıyordu. Televizyon programlarına gün doğmuştu; haftanın belki de sezonun polemiği ortaya çıkmıştı. Sakin giden derbide tansiyon yükselmişti. Ev sahibi oyuncularla Bilic birbirine girmişti. Bu arada sakatlanan Meireles’in yerine Sow oyuna dahil olmuştu.

39’da Emenike’nin pasıyla buluşan Mehmet Topal’a Tolga hayır demişti. Birkaç dakika sonrasında Beşiktaş’ın file bekçisi Tolga acılar içinde kenara geliyor, Günay eldivenleri teslim alıyordu.

İkinci yarı her şeye gebeydi
Emenike’nin yerine Webo sahadaydı. Maça tam ısınacaktık bu sefer de sakatlar kervanına Kuyt katıldı, Diego oyundaydı. 56’da Alper güzel hareketlerini golle süsleyemiyordu. 60’da Kartal organize geliyor, Volkan hata yapmıyordu. Hemen akabinde Gökhan Töre pası düşünse tabela değişebilirdi.

Emre ile çarpışan Tolgay 73’te yerini Olcay’a bırakmıştı. 79’da şahane vuran Alper çerçeveyi bulamıyordu. 81’de Demba Ba’ya hayır diyen Volkan’dan seken topu Oğuzhan kaleye gönderemiyordu. 85’te Gökhan kesiyor, Olcay bomboş durumda auta vuruyordu. 91’de Webo’nun pasına vuran Sow maçın sonucunu ilan ediyordu: 1-0.

Bu sonuçla zirve iyiden iyiye kızıştı. Fenerbahçe Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’a karşı da geleneği sürdürdü. Son dokuz maça yürek dayanmaz!