CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, basınla bir araya gelerek gündemdeki soruları yanıtladı. İzmir için en büyük sorunlardan birinin trafik olduğunu kaydeden Soyer, “İzmir’in trafiği rahatlayacak. Metro, kavşak ve bazı dokunuşlar ile rahatlayacak. Bir de tabii sosyal politikalar. Halk süt, halk et, halk gıda, hatta halk balık uygulamalarına başlayacağız.” Projelerini üç bölüme ayıran […]

Soyer’den ‘halk gıda’ projesi

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, basınla bir araya gelerek gündemdeki soruları yanıtladı.

İzmir için en büyük sorunlardan birinin trafik olduğunu kaydeden Soyer, “İzmir’in trafiği rahatlayacak. Metro, kavşak ve bazı dokunuşlar ile rahatlayacak. Bir de tabii sosyal politikalar. Halk süt, halk et, halk gıda, hatta halk balık uygulamalarına başlayacağız.”

Projelerini üç bölüme ayıran Soyer, bunun nedenini şöyle açıkladı: “İzmir’le ilgili çok proje var. Bunları bir defada sunmanın bir takım sıklet sorunu olacağını düşündük. İkinci cemre tarım ağırlıklı olsun istiyoruz. Üçüncü cemre de diğer vizyonumuz ağırlıklı olacak. İkinci Cemre 9 Martta Ödemiş’te olacak. Zaman yetersiz eleştiriler doğru ama uzun bir yolculuğa çıkacağız. Ama detaylı anlatacağız. Hükümet bir sıkıntı içinde. İzmir’de ki tabloyu görüyorlar diye değil. Diğer illerde de ciddi bir telaş içindeler. Değilseler de olmaları gerekiyor. Ciddi bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. İzmir’in yeterli kaynak almıyor meselesi ise, adil bir konumlandırma ile muhatap olmuyor İzmir. Bu büyük haksızlık. İzmir bunu görüyor. Metro meselesi çok net. Bu memlekette herkes vergi veriyor. Bu vergilerimizin adil dağıtılmasını bekliyoruz.”

Tarım Bakanının, İzmir’e şirket gibi bakıyoruz ve CEO arıyoruz sözlerine ise, “İzmir bir şirket diye bakarsanız, İzmir’den hiçbir şey anlamamışınızdır. Kentin potansiyellerini ıskalıyorsun demektir. Mutlaka kentteki sivil toplum kuruluşları, birçok yapının dahil edilmesi gerekir. O zaman İzmir’in potansiyeli ortaya çıkar. Yeni bir modele kavuşturmamız lazım. Benzetme tepeden aşağı yanlış” şeklinde cevapladı.