İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hükümetin sabit saat uygulamasına tepki göstererek, "Bu sistem değişmeli, yaz/kış saatine geçilmeli" dedi.

Soyer’den sabit saat uygulamasına tepki

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hükümetin sabit saat uygulamasına tepki gösterdi.

İkili eğitimin sürdüğü Çiğli Ahmet Adnan Saygun Lisesi'nde Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube, veliler ve öğrenciler tarafından yapılan eylemin fotoğrafını paylaşan Soyer, "Henüz sıcak yataklarında olmaları gereken saatlerde çocukları sokaklara döken, zifiri karanlıkta okul yollarına düşüren sabit saat uygulamasının sonuna kadar karşısındayız. Sabit saat uygulamasından vazgeçilerek bu sistem değişmeli, yaz/kış saatine geçilmeli" dedi.

İzmir'in Çiğli ilçesinde önceki gün Ahmet Adnan Saygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında eğitim gören öğrenciler ve velileri sabit saat uygulaması ile birleştirilmiş okul sistemine tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.

Öğrenci sayısının artmasıyla öğlene kadar ortaokul, sonrasında ise lise öğrencileri eğitim aldığı okulun önünde toplanan öğrenci ve veliler, "Karanlığa teslim olmayacağız" yazılı pankart açıp, sloganlar atarak İzmir Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki gösterdi.