İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kordon’da sosyal mesafeyi korumak amacıyla çizilen çemberlerin dışında oturan yurttaşlara tepki gösterdi. Soyer, “Yanlış anlaşıldık sanırım. Dışına değil içine oturun diye çizdik çemberi” dedi

Soyer'den sosyal mesafe tepkisi: Dışına değil içine oturun diye çizdik çemberi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyada paylaşılan ve gündem olan sosyal mesafe çemberinin dışında oturan gençlerin fotoğrafıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Sosyal mesafe çemberinin dışında oturulmasına tepki gösteren Soyer, yaşanan durumla ilgili olarak, “Sevgili gençler, ‘ya dışındasındır çemberin, ya da içinde yer alacaksın’ derken yanlış anlaşıldık sanırım. Dışına değil içine oturun diye çizdik çemberi” ifadelerini kullandı.

Soyer ayrıca, sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde çağrısını da yineledi.

Soyer’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın tamamı şu şekilde:

“Sevgili gençler, ‘Ya dışındasındır çemberin, ya da içinde yer alacaksın’ derken yanlış anlaşıldık sanırım. Dışına değil içine oturun diye çizdik çemberi. Fiziki mesafeyi korumak için çemberin içine alalım sizi. Lütfen!.”

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs önlemleri kapsamında Kordon Boyu'nda yer alan çimlerin üzerine soysal mesafeyi korumak amacıyla 2.5 metrelik aralıklarla 4 metre çapında çemberler çizmişti. Başkan Soyer de bu çemberler için yazar Murathan Mungan'ın ‘Ya dışındasındır çemberin ya da içinde yer alacaksın' sözünü paylaşarak fiziki mesafeyi koruma çağrısı yapmıştı.