Kırsal faaliyetlerin ağırlıkta olduğu metropol dışındaki ilçelere yönelik turunu Kiraz’dan başlatan Tunç Soyer, "Kestane deyince herkesin aklına Beydağ gelecek. Beydağ deyince kestane aklınıza gelecek” dedi.

Soyer üreticiye müjde verdi: Beydağ ‘kestane merkezi’ olacak

BirGün/EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kırsal faaliyetlerin ağırlıkta olduğu metropol dışındaki ilçelere yönelik turunu Kiraz’dan başlattı.

“Başka bir tarım mümkün” sloganıyla yola çıkan Tunç Soyer'in Küçük Menderes havzası turunda ilk adresi Kiraz'ın Haliller köyü oldu. Çarşamba günü erken saatlerde Haliller’e gelen Soyer, buradaki yatırımları inceledi.

Soyer'in programına Köy Koop Başkanı Neptün Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ile başkan yardımcıları da eşlik etti.

Tunç Soyer’in, Kiraz'da başlayan Küçük Mendes Havzası turu, Beydağ ile devam etti. İlçedeki kültür merkezinde muhtarlar ile bir araya gelen Soyer'in ilçedeki en büyük sürprizi ise kestane üreticilerine yönelik oldu.

Kestane üreticisinin yaşadığı sorunların farkında olduklarını belirten Soyer, “Kestanenin hastalığını ve pazar sorunu yaşadığınızı biliyorum. Ama bu sizin kaderiniz değil. Vicdanım sızlıyor. Sizin ürettiğiniz kestaneyi, beş altı misli fiyatla Bursa'nın tekrar size satıyor olması kabul edilebilir bir şey değil. Bu makûs talihi yeneceğiz. Kestane deyince herkesin aklına Beydağ gelecek. Beydağ deyince kestane aklınıza gelecek” dedi.

Soyer, kooperatif çatısı altındaki üreticilerden bu yıl içerisinde yüz ton kestane alacaklarının müjdesini de verdi.