İçişleri Bakanı Soylu, en az 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı Taksim saldırısında bombayı bırakan kişinin yakalandığını duyurdu. Soylu, "İlk bulgularla talimatın Kobani'den geldiği, eylemi yapanın Afrin'den geçtiği değerlendirmemiz var" diye konuştu. ABD'yi eleştiren Soylu, "ABD Büyükelçiliği'nin taziyede dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Soylu: ABD'nin taziyelerini kabul etmiyoruz
Fotoğraf: AA

İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi yaralandı.

Saldırı saat 16.20 sıralarında meydana geldi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.


Patlamada yaralananlar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralı 81 kişiden 57'si taburcu edildi. Yoğun bakımda tedavisi süren 5 yaralıdan 2'sinin durumu ise ciddiyetini koruyor.

SOYLU: BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Taksim'de en az 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını duyurdu.

İncelemelerinin ardından İstiklal Caddesi'nde yaptığı açıklamada "Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde PKK/PYD terör örgütü..." diyen Soylu, şöyle konuştu:

"Bu eylem yapıldığı andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz ve tüm birimlerimiz kaynaklandığı yer, talimatın alındığı yer ve eylemi gerçekleştirenlerle ilgili bir çalışma ortaya koydular. İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Elbette ki bu olay hiç olmasaydı, hiç can kaybımız olmasaydı ama şu anda sınırın ötesinde, sınırın içinde, şehirlerin içerisinde binlerce kahramanımız sadece terörü engellemekle mücadele ediyorlar. Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı. Özellikle bu konuda gayret gösteren arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı da bu en açık şekilde ifade etmektedir."

'AMERİKA'NIN MESAJI...'

"Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç merak etmesinler, karşılığını daha ağır vereceğiz" diyen bakan Soylu, ABD'yi suçladı:

"Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajını da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yakın bir zamanda da görülecektir Allah'ın izniyle. ABD Büyükelçiliği'nin taziyede dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani'yi terör bölgelerini destekleyen ve oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz tartışılmalıdır. Biz kimsenin düşmanı değiliz.”

HAYATINI KAYBEDEN 6 KİŞİNİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Soylu, saldırıda yaşamını yitirenlerin kimliklerini de şöyle açıkladı:

- Arzu Özsoy -1984 doğumlu

- Yağmur Uçar -2007 doğumlu (Arzu Özsoy'in kızı)

- Yusuf Meydan -1988 doğumlu

- Ecrin Meydan - 2013 doğumlu (Yusuf Meydan'ın kızı),

- Adem Topkara - 1982 doğumlu

- Mukaddes Elif Topkara - 1985 doğumlu. (Adem Topkara'nın eşi)

VALİ YERLİKAYA'DAN YARALILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saldırılarda yaralananlarla ilgili yaptığı açıklamada 57 kişinin taburcu olduğunu açıkladı.

Yerlikaya yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesi'ndeki patlama nedeniyle hastanede tedavi gören 57 yaralımız taburcu oldu. 18 hastamız serviste, 6 hastamız yoğun bakımda tedavi görüyor. 2 hastamızın durumu ciddiyetini koruyor. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmaları için dua ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

İSTİKLAL CADDESİ YAYALARA AÇILDI

Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin nöbet tuttuğu İstiklal Caddesi'nde bulunan banklar Beyoğlu Belediyesi ekiplerince kaldırıldı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin temizlik çalışmalarının ardından İstiklal Caddesi yeniden yayaların kullanımına açıldı.

İstiklal Caddesi, dün 16.20'de meydana gelen patlamanın ardından emniyet ekiplerinin aldığı güvenlik tedbirleri kapsamında yayaların kullanımına kapatılmıştı.

CENAZELER ADLİ TIP KURUMU'NA GETİRİLDİ

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde dün akşam yaşanan patlamanın ardından hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Burada otopsi işlemi tamamlanan Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara’nın cenazesi ailesine teslim edildi.