İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ilçelerinde ikamet izinlerinin kapandığını belirterek, "Bu ilçelerde yeni yabancı kaydı yapılmayacak" dedi.

Soylu açıkladı: İstanbul'un 8 ilçesinde yeni yabancı kaydı yapılmayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un 8 ilçesinde ikamet izinlerinin kapandığını ve yeni yabancı kaydı yapılmayacağını açıkladı.

Süleyman Soylu, İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde düzenlenen İstanbul Göç Değerlendirme Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Soylu açıklamasında Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısını açıkladı.

Soylu, şunları söyledi: "Türkiye'deki toplam Suriyeli kardeşimizin yani geçici koruma altında olarak nitelendirdiğimiz, Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye gelen ve geçici koruma belgesi altında bulunan kardeşimizin toplam sayısı 3 milyon 646 bin 278. Açık açık söyleyeyim; 10 milyon değil, 15 milyon değil, 20 milyon değil, 25 milyon değil...Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ciddi bir devlettir. Belgesini, yazısını ortaya koyabilen bir devlettir."

Bugün aldıkları kararlara değinen Soylu, Esenyurt ve Fatih'in tüm yabancı oturumuna kapalı olduğunu dile getirdi. Soylu, şunları kaydetti:

"Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu, İstanbul'da geçici korumaya zaten kapalıydı, tüm ikamet izinlerine kapandı. Yani artık bu ilçelerde yeni bir yabancı kaydı yapılmayacak. İstisnası ne? Öğrenciyse, o ilçedeyse üniversitesi, orayı kazanmışsa olabilir veya yatırımcı olarak ev almışsa bu olabilir. Onun dışında bir de hastalık meselesi var. Yani aile bütünlüğü açısından sağlık meselesi. Onun dışında Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu yabancı oturumuna kapatılmıştır. Burada iki ilçemiz de önceden vardı, Esenyurt ve Fatih. Böylece Esenyurt ve Fatih'le beraber 10 ilçe bundan sonra gelebilecek yabancı oturumuna, ikamete kapalıdır."