İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetimiz tek kartta birleşmiş olacak" açıklamasında bulundu

Soylu açıkladı: Kimlik kartı, ehliyet ve banka kartı tek kartta birleşecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D canlı yayınında soruları yanıtladı. "Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetimiz tek kartta birleşmiş olacak" diyen Soylu, "Artık ehliyetimizi yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Yakın zamanda Türkiye'ye bunu müjdeleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Salgın döneminde sokak hayvanlarıyla ilgilenenlerle iyi bir irtibat kurduk" diyen Soylu, "Sokak kısıtlaması olduğunda onlara serbest yaptık, takviyeler yaptık. Bu işe yönelik empati kurdum. Özellikle burada çok önemli ilgilenen kesim var. Bir gece bir yerde denetim yaparken orta yaş üzerinde bir büyüğümüzü çevirdiler. 'Nereden geliyorsun?' dedim. 'Ben hakimim. Köpeklerim var, onları beslemeye gittim' dedi. Gece saat 12. Bunu anlamalıyız. Devleti yönetenler olarak bizler daha iyi anlamalıyız" ifadelerini kullandı.

"Adalet Bakanlığımız hayvan yasaları ile ilgili çalışıyor, biz de destek veriyoruz" ifadelerini kullanan Soylu, şöyle devam etti:

"Onun yanı sıra biz ondan önce bir adım atalım dedik. Hem polis, hem jandarmada hayvan haklarını koruma birimleri oluşturuyoruz. 10 gündür arkadaşlarımız buna çalışıyor. Çok yakın bir zamanda polis merkezlerimizde de bu konuda da çok önemli bir adım atacağız. Çok ihbar geliyor bana. Horoz, köpek dövüşü yapılıyor. Tüm bunları ortadan kaldırabilecek, anı anına takip edilecek emniyet ve jandarmada bir birim kuruyoruz."

"ARTIK EHLİYETİMİZİ YANIMIZDA TAŞIMAMIZ GEREKMEYECEK"

Soylu, kimlik kartları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetimiz tek kartta birleşmiş olacak" dedi. "Artık ehliyetimizi yanımızda taşımamız gerekmeyecek" diyen Soylu, "Yakın zamanda Türkiye'ye bunu müjdeleyeceğiz. Ehliyeti bunun üzerine yükleyeceğiz. Ehliyeti jandarma-polis bakmak istediğinde çipe dokundurmuş olacak. Yeni kimlik kartımız SGK ve e-imza hizmeti de sunacak" ifadelerini kullandı.