İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, günde 2 bin kişinin geldiğini belirterek Türkiye’nin çok ciddi bir göç tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü tarafından 'gri liste'ye alınmasıyla ilgili de konuşan Soylu, "Bir eksiğimiz vardı. Osman Kavala'yı serbest bırakmadık, Demirtaş'ı serbest bırakmadık. Bir de LGBT'yi aile yapımızı bozmasın, çocuklarımızı ahlaksızlığa sevk etmesin, ülkemizin ahlakını bozmasın diye engelledik" dedi.

Soylu: Çok ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin ciddi bir göç tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu 46. Kuruluş Yıl Dönümü ve Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Soylu, şöyle dedi:

“3,5 milyon Afganlı var İran'da. 2 milyonu hareket etmeye hazır, günlük 2 bin kişinin geldiğini düşünürsek çok ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız.”

Batı'nın göç konusundaki tutumunu eleştiren İçişleri Bakanı Soylu, "Biz kimsenin hesap edemediği, aklının ermediği maliyetin sorumlusu değiliz. Biz kimsenin de kaçak göç bekçisi değiliz. Bu göçmenler Batı'ya ve onların ülkesine gitmek istiyorlar. Onlar niye istemiyorlar ki? Onların da ihtiyacı var. Nüfusları yaşlanıyor zaten. Çalışmaktan yoksunlar. Hiç olmazsa genç nüfusu alıversinler ve orada istihdama katkıda bulunsunlar. Hâlâ Türkiye’ye 3-5 kuruş verip buna önlem almanın gayreti içerisindeler" diye konuştu.

BÜYÜKELÇİLERE TEPKİ: NE EDEPSİZ…

10 büyükelçinin Osman Kavala hakkındaki 'serbest bırakılsın' çağrısına yönelik de konuşan Soylu, “Hukukun üstünlüğünden bahsedenler, dönem dönem 'Hukuka müdahale etmeyin.' diyenler de bizi eleştirenler de bunlar. Siz ne pervasız, edepsizsiniz. Türkiye'ye 10 tane büyükelçi 'Şu adamı çıkarın, şu adamı şöyle yapın' diyecek. Yarın bizden Apo'yu da çıkarmamızı isteyebilirler" yorumunda bulundu.

'GRİ LİSTE' YORUMU: BU KADAR YÜZSÜZLÜK OLABİLİR

Bakan Soylu, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından ‘kara paranın aklanması’ ve ‘terörizmin finansmanını engellemede başarılı olamadığı’ için gri listeye alınmasıyla ilgili olarak ise "Terörizmin en çok maliyet yüklediği ülke biziz. Terörü finanse eden, güç veren Avrupa'dır. Bu kadar yüzsüzlük olabilir. Bu kadar gerçeklerden aykırı tespitler yapılabilir. Bir eksiğimiz vardı. Osman Kavala'yı serbest bırakmadık, Demirtaş'ı serbest bırakmadık. PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden talimat almadık. PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden talimat almadık, onların PKK/PYD'sine Suriye'de fırsat tanımadık. Eksiğimiz bu. Bir de LGBT'yi aile yapımızı bozmasın, çocuklarımızı ahlaksızlığa sevk etmesin, ülkemizin ahlakını bozmasın diye engelledik. Bu kararın siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Siz her türlü sapkınlığın içindesiniz. Biz öyle değiliz, biz Müslüman bir milletiz” dedi.