AFAD tarafından cep telefonlarına gönderilen sesli "hayati uyarı bildirimi" mesajı hakkında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu, dünyanın gelişmiş ülkelerinde özellikle kritik zamanlarda gönderilecek bir alarmdır. Biz öyle bir sistem kurduk ki istersek o alarmı Çankaya ilçesinin, şu mahallesine, şu kişilerine gönderebilme kabiliyetine sahibiz" dedi.

Soylu'dan, AFAD'ın sesli 'hayati uyarı bildirimi' mesajı hakkında açıklama
Fotoğraf: İHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Başkanlığı tarafından, cep telefonlarına gönderilen sesli "hayati uyarı bildirimi" mesajı hakkında, "Bu, dünyanın gelişmiş ülkelerinde özellikle kritik zamanlarda gönderilecek bir alarmdır" açıklamasını yaptı.

AA'nın aktardığına göre Süleyman Soylu, Sivil Toplumla İlişkiler ile Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlükleri tarafından Ankara'da bir otelde düzenlenen, "e-Genel Kurul, e-Yönetim Kurulu, e-Alındı Belgesi Mobil Kullanım Sistemleri/Sivil Toplum Dijital Hizmetler Lansmanı" programında konuştu.

Soylu, Türkiye'de yaşanan meteorolojik şartlar nedeniyle Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından, cep telefonlarına gönderilen sesli "hayati uyarı bildirimi" mesajı hakkında açıklamalarda bulundu.

"Bu, dünyanın gelişmiş ülkelerinde özellikle kritik zamanlarda gönderilecek bir alarmdır" diyen Soylu, "Biz öyle bir sistem kurduk ki istersek o alarmı Çankaya ilçesinin, şu mahallesine, şu kişilerine gönderebilme kabiliyetine sahibiz" ifadelerini kullandı.

Soylu, şunları söyledi: "Niye? Çünkü yine yürümeyeceği düşünülen bir sistemi, Mekansal Adrese Dayalı Kayıt Sistemi'ni (MAKS), MERNİS'in altında hayata geçirdik arkadaşlarımızla. MAKS'a, ASELSAN ile birlikte binaları, binaların içerisinde oturan kişileri işaretliyoruz ve o sisteme operatörlerden mesajı gönderebilme kabiliyetine sahip olabiliyoruz. Dijital altyapımızı önemli bir noktaya taşıdığımızı ifade etmek istiyorum."