Soylu, 'AFAD 2021 Yılı İl Müdürleri Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı'nda, "Bangladeş'ten Yemen'e kadar dünyanın birçok yerine elimizi uzattık. Birileri gibi Angelina Jolie fotoğrafı gibi sadece ‘-mış gibi yapıyor’ olmadık" dedi.

Soylu'dan Angelina Jolie göndermesi: Sadece ‘-mış gibi yapıyor’ olmadık

AFAD çalışanlarına teşekkür eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bangladeş'ten Yemen'e kadar dünyanın birçok yerine elinizi uzattınız, elimizi uzattık, oralara destek olduk, insanlığa sahip çıktık. Birileri gibi Angelina Jolie gibi, sadece 'mış gibi yapıyor' olmadık. Dünyanın birçok mazlum ve mağdur bölgesine, her yere uzanan güçlü bir Türkiye fotoğrafını, güçlü bir Türkiye anlayışını ortaya koydunuz" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki otelde düzenlenen 'AFAD 2021 Yılı İl Müdürleri Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

'DOĞAL AFETLERDE ÇOK KISA ZAMANDA YARDIMA KOŞTUK'

Burada konuşan Soylu, son iki yılda karşı karşıya kalınan afetlerin belki de bazı ülkelerin bir asırlık sürede karşı karşıya kalabileceği afet sayısını barındırdığını söyleyerek, "Tüm arkadaşlarımız, kendine ait yükümlülüğü ve sorumluluğu hissedip plan çerçevesinde hemen arkadaşlarıyla beraber gerek arama kurtarmada gerek daha sonraki çalışmalarda ciddi bir katkı ortaya koymuşlardır" dedi.

Soylu, devletin, doğal afetlere artık çok kısa zamanda yardıma koştuğunu belirterek, "Yıllarca hep şunun acısını çektik. Televizyonların siyah beyaz olduğu dönemlerden itibaren, her afette her vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı zorlukta 'nerede bu devlet' diye, devletin geç gelmesinden, zamanında bir afete müdahale edememesinden kaynaklanan itirazlar, kırgınlıklar, küskünlükler, yalnızlıklar bu cümleyle ifade ediliyordu. Bir devrim, bir değişim, bir dönüşümle birlikte artık 'nerede bu devlet' kavramı milletimiz tarafından artık söylenmemektedir. Çünkü her şeyden ve herkesten önce devlet bütün kurumları, bütün cüssesi, bütün kapasitesi ve kütlesiyle orada bulunmaktadır" diye konuştu.

(DHA)