İçişleri Bakanı Soylu, polise tokat atan DBP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz ile ilgili yaptığı açıklamada, "Polisimize karşı girişilen davranışı bedeli ağır olacaktır. Orada sadece durmak suretiyle, yasa dışı bir gösteriyi, bir terör gösterisini engellemeye çalışan ve bunda muvafık olan, polisimize karşı bu davranışın bedeli ağır olacaktır" dedi.

Soylu'dan DBP'li vekil Aydeniz hakkında açıklama
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Teşkilatı’nın 183’üncü kuruluş yıl dönümü kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı heyetini kabul etti.

Bakanlık makamında gerçekleştirilen kabulde konuşan Soylu, Afrin'de silahlarıyla birlikte teröristlerin yakalandığı açıklayarak, "Afrin’e bu ülkenin Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tezkere alıp, tekrarında göreve devam etme arzusunu ortaya koymak istediğinde bu ülkenin ana muhalefet partisi ‘siz buraya gidemezsiniz’ dedi. Şu anda Afrin’de Amanos’lara sızmak isteyen teröristleri, silahlarıyla birlikte arkadaşlarımız ele geçirdi. Afrin’de güveliği sağamasak bu teröristler Amanos’lara sızar. Zihinleri, burunlarının önünü dahi göremeyecek olanlara tavsiyemiz şudur; Lütfen bu ülkenin ve milletin menfaatlerine odaklanın" ifadelerini kullandı.

"BEDELİ AĞIR OLACAK"

Soylu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in bir polise yumruk atmasına ilişkin de açıklama yaptı.

Soylu, "Polisimize karşı girişilen davranışı bedeli ağır olacaktır. Orada sadece durmak suretiyle, yasa dışı bir gösteriyi, bir terör gösterisini engellemeye çalışan ve bunda muvafık olan, polisimize karşı bu davranışın bedeli ağır olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Soylu'nun açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Buradan söylüyorum. Hepiniz gözyaşı döküyordunuz. Gece saat 01.00'de evlerinizden aldık sizi. Kaçacak yer arıyordunuz. Tekrar altını çizerek ifade edeyim. Ülkemizin güvenlik güçlerimizi, milletimizi terörle sınamaya kalkmasınlar. Mukabelesi ağır olur, bedeli ağır olur."

(DHA)