İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta tespit edilebilen 941 binanın yıkıldığını bildirdi. "Tarihimizin en büyük afetlerinden biriyle karşı karşıyayız" diyen Soylu, "Burada eksiklikler olabilir, çünkü zamanla yarışıyoruz. Burada onarıcı bir dil kullanmak lazım" ifadelerini kullandı.

Soylu'dan deprem açıklaması: Eksiklikler olabilir, zamanla yarışıyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soylu, "Gerek hava koşulları ve tüm şartlar açısından, gerekse yaygınlığı açısından tarihimizin en büyük afetlerinden, en büyük depremlerinden birisiyle karşı karşıyayız" dedi.

"Bir depremin üzerinden 29 saat, diğer depremin üzerinden de yaklaşık 40'a yakın bir saat geçmiş durumdadır" diyen Soylu, "Elbette tüm kurumlarımızın alanlardaki müdahaleleri sağlaması açısından herkes seferber olmuştur" ifadelerini kullandı.

Depremdeki önceliğin arama-kurtarma olduğunu belirten Soylu, "Yurtiçi ve yurtdışında birçok ekip görevinin başındadır" diye konuştu.

Soylu, şöyle devam etti: "Diğer tüm hizmetler; beslenme, barınma ve diğer tüm hizmetler vatandaşlarımıza eksiksiz getirilmek için çalışılmaktadır. Burada hepimiz açısından onarıcı bir dile ihtiyacımız var. El birliğine, birliğe, beraberliğe ihtiyaç var."

"Kahramanmaraş'ta şu ana kadar tespit ettiğimiz 941 bina tamamen yıkılmıştır" ifadesini kullanan Soylu, "Ama biraz daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Şu ana kadar 600 vatandaşımızı defnettik" dedi.

Soylu, şunları ifade etti: "Hepimizi üzen bir afetle karşı karşıyayız. Burada eksiklikler olabilir, çünkü zamanla yarışıyoruz. Bazen bu masanın başında 100 kalem işi bir arada çözmek durumunda kalıyoruz, ki sahada bu işin sıkıntısıyla kalan vatandaşlarımız bizden çok daha büyük bir problemi yaşıyorlar. Burada onarıcı bir dil kullanmak lazım. Aynı zamanda provokatif bir dilden uzaklaşmak gerekir."

Depremler sonrası yağma iddialarına ilişkin konuşan Soylu, "Bir iki münferit olay tespit edildi, bunun dışında Türkiye'de böyle bir şey söz konusu değil" dedi.