İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’deki polisevine düzenlenen saldırıda öldüğünü açıkladığı PKK mensubu Dilşah Ercan’a ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Soylu, "Dilşah Ercan teröristtir ve bu eylemle ilişkilidir, bu eylemin içindedir" diye konuştu.

Soylu'dan Dilşah Ercan'a ilişkin bir açıklama daha: "Bulgular saldırıda rol oynadığı yönünde"
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'de polisevine gerçekleştirilen ve bir polisin hayatını kaybettiği saldırı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 'tutuklu gazeteciler' raporunda isminin geçtiği Dilşah Ercan'ın saldırıyı gerçekleştirdiğini söyleyen Soylu, bugün yaptığı açıklamada Ercan'ın 'saldırıda rol oynadığı yönünde bulgular' olduğunu ifade etti.

Mersin saldırısında ilk olarak CHP'nin listesinde ismi yer alan Dilşah Ercan'ın gerçekleştirdiğini söyleyen Soylu, bugün farklı bir açıklama daha yaptı. CHP'yi hedef almayı sürdüren Soylu, Ercan'ın 'saldırıda rol oynadığını' söyledi.

Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Başsavcılık soruşturmayı sürdürüyor. En nihayetinde büyün bulgular ortaya çıkacaktır. Ama ilk çıkan bulgu bellidir. Dilşah Ercan teröristtir ve bu eylemle ilişkilidir, bu eylemin içindedir, aynı zamanda Dilşah Ercan terörist olduğunu kendisi ifade etmiştir."

Kılıçdaroğlu'nun 'özür dilemesi' gerektiğini savunan Soylu, "Burada huzurlarınızda söylemek istiyorum. Özür dilemesi gereken bir kişi varsa Kılıçdaroğlu'nun kendisidir. Hem milletimizden özür dilemelidir, hem şehitlerimizin ruhunu muazzep ettiği için onların manevi şahsiyetlerinden özür dilemelidir hem gazetecilik kimliği ile terörist kimliğini bir araya getirdiği için ve teröristleri aklamak istediği için özür dilemelidir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

26 Eylül’de Mersin’in Mezitli İlçesi’ndeki Tece Polisevi’ne silahlı bir saldırı düzenlenmiş, saldırıda polis Sedat Gezer yaşamını yitirmişti. İçişleri Bakanlığı, saldırıya katılan ve üzerlerindeki bombanın infilak etmesiyle ölen 2 PKK mensubundan birinin “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan olduğunu açıklamış, Ercan’ın 2012 yılında CHP’nin hazırladığı “Tutuklu Gazeteciler” raporunda yer alması nedeniyle de CHP'yi hedef almıştı.

PKK’nin askeri kanadı HPG, saldırıyı üstlendiği açıklamasında Dilşah Ercan’ın saldırıya katılmadığını, ‘görevinin başında’ olduğunu ifade etti.

Bunun üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından, “İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz” ifadeleriyle AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya eleştiriler yöneltmişti.

DHA