İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı 24 TV'de, Hizbullah ile bağlantısı olduğu belirtilen HÜDAPAR'a ilişkin "CHP, PKK ile HDP'yi meşru hale getirmeye çalışıp, HÜDAPAR'ın terörle iltisaklı olabileceğini anlatmaya çalışıyor. HÜDAPAR'ın terör örgütleriyle ilgisi söz konusu değil" dedi.

Kaynak: AA
Soylu'dan HÜDAPAR açıklaması: Terör örgütleriyle ilgisi söz konusu değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Soylu, faili meçhul cinayetlerle ismi anılan HÜDAPAR hakkında muhalefetin dengesinin bozulduğunu öne sürerek "Kendilerini o kadar motive etmişler ki, yankı odaları dedikleri odanın içinde kalmışlar. 'Kesinlikle kazanacağız.' diyorlar, sonra büyük bir hayal kırıklığına uğruyorlar. Bunu da yıllardır 'çaldılar' diyerek ifade ediyorlar. Kendi toplumunu, kendi partilerini kandırıyorlar, bu kadar ahlaktan yoksunlar. CHP, PKK ile HDP'yi meşru hale getirmeye çalışıp, HÜDA PAR'ın terörle iltisaklı olabileceğini anlatmaya çalışıyor. HÜDA PAR'ın terör örgütleriyle ilgisi söz konusu değil" dedi.

AKP'nin yeni siyaset dili yarattığını savunan Soylu, "AK Parti 21 yıldır Türkiye'de yeni bir siyaset dili oluşturdu, toplumun her kesimini gören bir siyaset anlayışı var. Bugün Defne'de hastane açıldı. Defne'de yüzde 8 oy aldık. Biz bu meseleye bakmayız. Recep Tayyip Erdoğan, 85 milyonun cumhurbaşkanı, bu devlet de 85 milyonun devleti. Biz, meseleye böyle bakarız. 'Bana oy verirse araya hizmet götürüm' bakışının kabul edilemez. Bu yaklaşım CHP'de her zaman vardır" ifadelerine yer verdi.

"PKK'YI, HDP'YÜ SEÇİME SOKTULAR"

Soylu, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun basmadığı tuş kalmadığını savunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben hayatımda böyle bir siyaset tarzı görmedim. FETÖ, PKK, LGBT tuşuna basıldı. Bunlar yetmedi şimdi Milliyetçilik tuşuna basılıyor. Millet, Kandil politikasını, LGBT'yi, PKK'yı, İHA ve SİHA'lar ile oynamayı onaylamadı. 15 gün önce söyledikleriniz tescilli olmuş artık bunlar unutulmaz. Van'da Ekrem İmamoğlu'nun HDP bayrakları altında söylediği sözler unutulur mu? 'Apo serbest kalacak, Selo özgür kalacak' diye bağıranlar unutulur mu? Hiçbiri unutulmaz. Millet, ferasetli bir cevap verdi. Çok büyük bir uçuruma gidiyorduk. PKK'yı, HDP'yi seçime soktular, millet bunu gördü. Bize PKK'yı, Kandil'i oylattılar. Kandil politikası, ABD'nin talimatıyla CHP tarafından uygulanan bir politikadır. Bunların her birini görüyoruz. Değerleri istismar eden bir ekip var karşımızda. Aile yapısını, değerleri istismar ediyor. Her şeyi birbirine karıştıran bir yapıyla karşı karşıyayız. Millet bunu görüyor."

"BİZ BU COĞRAFYADA KİMSEYE SIRTIMIZI DÖNMEDİK"

Soylu, Türkiye'de Suriyeli sayısının 3 milyon 381 bin olduğunu dile getirerek, Türkiye'de 2017'den itibaren Suriyeli sığınmacı sayısının artmadığjnı öne sürdü. Soylu, "Suriyeliler üzerinden oy alabilir miyim?' anlayışı üzerine gidiyorlar. Dün Kandil ve LGBT'ye ses çıkarmadınız, "Suriyelileri geri göndereceğiz" diyorsunuz. Ölüme mi göndereceksiniz? Suriye'nin özellikle Kuzey Halep bölgesinde çok ciddi adımlar atıldı. Oranın altyapısını, suyunu, yolunu yaptık. Organize sanayi siteleri yaptık. Biz bu coğrafyada kimseye sırtımızı dönmedik. İnsanlar ölüme gönderilemez" diye konuştu.