Tam kapanmada uygulanacak olan içki yasağına ilişkin konuşan Süleyman Soylu, "Cumartesi- Pazar kısıtlamasından hiçbir farkı yok, sadece süre uzadı. Kurallar aynı" diye konuştu. Thodex" soruşturmasına ilişkin de konuşan Soylu, "108 milyon dolarlık bir portföy var. 2 milyar dolarlık bir bulgu söz konusu değil" dedi.

Soylu'dan içki yasağı açıklaması: Hafta sonu kısıtlamasından farkı yok

Tam kapanmada uygulanacak olan içki yasağına ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hiçbir artı kısıtlama söz konusu değil. Kurallar aynı süre uzun. Dünyada da birçok kısıtlama var. İnanın İngiltere'den Fransa'ya kadar birçok örnek var. Biz bunları değerlendirerek bütün adımları attık" diye konuştu.

Bu tartışmalardan rahatsız olup olmadığı sorulan Soylu, "Hiç rahatsız değilim, geçmiş dönemde de yapıldı. Biz buradan sağlıklı çıkalım da nasıl çıkarsak çıkalım" yanıtını verdi.

Soylu, NTV özel yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Tam kapanma döneminde muaf olacaklara ilişkin de konuşan Soylu, "Çalışma zorunluğu olanlar e-başvuruyla izin alabilecektir" dedi.

'OTEL REZERVASYONU OLANLAR PERŞEMBE GİDEBİLİR'

Otel rezervasyonunu tam kapanmadan önce alanların perşembe günü gidebileceğini aktaran Soylu, "Seyahat izin belgesini alanlar, onunla dönebilme imkanına sahip olurlar" şeklinde konuştu.

KRİPTO PARA SORUŞTURMASI: 2 MİLYAR DOLARLIK BİR BULGU SÖZ KONUSU DEĞİL

Kripto para borsalarında yaşanan skandallara ve yürütülen "Thodex" soruşturmasına ilişkin de konuşan Soylu, şunları söyledi:

"82 kişiye yönelik bir gözaltı kararı çıktı, 77 kişi gözaltına alındı, halen gözaltında olanlar var. Bu hadise ortaya çıkar çıkmaz bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığı'na iletti. Biz hemen Interpol'e ilettik, ertesi gün kırmızı bülten çıkarıldı. Arnavutluk İçişleri Bakanlığı ile görüştük. 4 ülkede ekiplerimiz çalışma yapıyor. soruşturma yürüyor.

Biz üniversite 4'teyken bir 3 arkadaş para piyasalarına merak sardık. Şirket kurduk, temel ve teknik analiz yapıyorduk. 93'e yaptım ve bıraktım. Para piyasalarıyla ilgili bir bilgim var. 2 milyar dolar haberi çıktı, bu büyük bir para. Para piyasalarıyla ilgilenenlerden bekledim bu büyük bir para olur mu demelerini. Arkadaşlarımızın şu ana kadar öğrendikleri 108 milyon dolarlık bir portföy var. İşlem hacmi ve portföy ayrı şeylerdir. Muhasebecisinden bilgisayarlarından bu bilgiyi çıkardık. 2 milyar dolarlık bir bulgu söz konusu değil."

'BUGÜN ÖNEMLİ BİR KATLİAM ENGELLENDİ'

Soylu, bugün İstanbul polisinin "çok önemli bir katliamı engellediğini" söyleyerek, şöyle devam etti:

"Emniyet İstihbaratımıza ve İstanbul Emniyetimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Türkiye'de önemli bir katliamı engellemiştir. Türkiye'nin bu konularda geçmiş dönemde canını yakanlar tekrar yakabileceklerini düşünmüşlerdir ama buna müsaade edilmedi. Bugün PKK terör örgütü mensupları İstanbul'a 5 kiloluk bir patlayıcı getirdiler ve polisimizin otogardaki dikkatli takibi sonucu, istihbaratımızın keskin hafızası sonucu bir aracın altına yerleştirilen 5 kiloluk patlayıcıyı otogarda tespit ettiler ve bunları yerleştirenleri de yakaladılar. Patlayıcı da patlamadan etkisiz hale getirdiler. Hedef otogardı, otogarda patlamak üzere yakalandı. Büyük bir operasyondu, önemli bir operasyondu, kapanmadan önce bizi etkileyebilecek bir operasyondu. Bugün akşama doğru arkadaşlarımız gerçekleştirdiler. Böyle bir istihbaratımız vardı, buna yönelik tedbirler artırılmıştı. Arkadaşlarımız şüpheli hareketini gördükleri anda bir operasyonu tamamladılar. 2 kişi gözaltında ama o sayı artar."

'27 BELEDİYEDE PASAPORT SORUŞTURMASI SÜRÜYOR'

Belediyelerin verdiği gri pasaportla yurt dışına giden ve Türkiye'ye dönmeyen kişilerle ilgili olarak 27 belediyede soruşturma olduğu söyleyen Süleyman Soylu şöyle devam etti:

"8 ay önce bir valimizden uyarı aldık. 2016, 2018 ve 2020'de uyarı yazıları gönderdik. 19 ilde 27 belediyede soruşturma sürüyor. 2018'den bugüne hizmet pasaportuyla yurt dışına çıkan 109 bin kişiden pasaport süresi biten ve dönmeyen 804 kişidir. Valilerce reddedilen 4 bin 456 başvuru vardır. Birkaç kişi istismar etti diye bunu engelleme yaklaşımına gitmemek lazım. İstismarları önleyecek düzenlemeler getirilmeli."