İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da maaşlarının düzeltilmesi için eylem yaparken darp edilerek gözaltına alınan öğretmenlerden Betül Koca'yı hedef gösterdi.

Soylu, darp edilerek gözaltına alınan öğretmeni hedef gösterdi

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın, öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle Ankara’da düzenlediği eyleme polis çok sert müdahalede bulundu ve 8 kişiyi gözaltına aldı.

Eylemde Ankara Güvenlik Şubesinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen, Betül Koca’nın üzerine yürüdü ve talimatla gözaltına aldırdı.

CHP'li lideri Kemal Kılıçdaroğlu, olaya tepki göstererek “Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… ‘Al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!” paylaşımı yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Kılıçdaroğlu’na yanıt verirken gözaltına alınan Betül Koca’yı hedef gösterdi. Soylu, “Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olmak için ergenleşmeni anlıyorum. Seni ‘troll’ yapmalarını da anlıyorum. Anlamadığım; 1-FETÖ’nün ayak izinden yürümen, 2-HDPKK’ya sevgin, 3-CHP’yi her türlü suç örgütüne alet etmen, 4-Kutuplaştırma ve kaos için her türlü tahrike oynaman…Kılıçdaroğlu, Ankara’da, defalarca Emniyet Terör Şube’nin gözaltına aldığı, kamuda öğretmenlik de yapmayan, profesyonel eylemci HDPKK’lı eliyle polisle öğretmeni karşı karşıya getirmeye utanmıyor musun? Kılıçdaroğlu, 6’lı masaya kendini ispat için her yolu deniyorsun. Yeter! Kendi hırsın için yaptığın bu sorumsuzluklardan vazgeç.” dedi. Soylu, Koca'yı fotoğrafını paylaşarak PKK'li ilan etti.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ise Soylu'ya şu yanıtı verdi:

“Öğretmeni hedef gösteren, sendikal örgütlenmenin kitle ilişkisinde bir çok farklı siyasi görüşten kişiyi bir araya getirebileceğini idrak edemeyen yaklaşımla hayata aynı yerden bakmıyoruz. Bizler öğretmeniz! Hiçbir arkadaşımızı sizin siyasi kamplaşmanıza yem etmeyeceğiz.

Biz, insanlara bu sendikaya üye olurken hangi partiye üye olup olmadıklarını sormuyoruz. Sendikalar meslek örgütleridir. Bugün Ankara’da bir araya gelen öğretmenler asgari ücretle çalıştırılmaya hayır dediler. Emniyet güçleri sadece arkadaşımıza değil, yüzlerce öğretmene şiddet uygulamıştır. Bu öğretmenler Samsun’dan, Diyarbakır’dan, İzmir’den, Elazığ’dan geldiler. Sizlerin aklının ermeyeceği bir emek dünyası bu. Bu dünyada biz kardeşiz! Kardeşliğimizi büyüteceğiz.”