İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesindeki okulların açılış tarihine ilişkin açıklama yaptı. Soylu: "Elazığ'ın tamamında, Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde okullar 10 Şubat'ta açılacak" dedi

Soylu: Deprem bölgesinde okullar 10 Şubat'ta açılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6.8 büyüklüğünde depremi yaşayan Elazığ'ın tamamında, Malatya'da da Doğanyol, Pütürge, Kale, Battalgazi'de yarı yıl tatilinin 10 Şubat'a ertelendiğini duyurdu.

Bakan Soylu, Kızılay'a 27,5 milyon, AFAD'a da 72 milyon lira bağış yapıldığını duyurdu.

Soylu, "Isıtıcı konusunda tüplü ısıtıcı konusunda sıkıntı vardı. Dün biz AFAD olarak iki ayrı depodan 10 bin ısıtıcıyı İstanbul'dan yola çıkardık. Bugün saat 14:00 gibi elimizde olacak" dedi.

Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle Elazığ'da ve Malatya'da şu ana kadar 23 bin 286 çadır dağıtıldı 57 bin 608 battaniye dağıtıldı. Her gün her köy evi iki defa ziyaret ediliyor. Kumanya veriliyor. Günde 30 bin kişiye sıcak aş çıkarılıyor, 65 bin kumanya dağıtılıyor. Burada çalışan 5 binin üzerinde teknik, bin gönüllü personel var.

Isıtıcı, gıda kolisi, battaniye, mont yardımı dışında başka talebimiz yok.

Elazığ'da 200 civarı okuldan 10’u yıkılacak.

Toplam şu anada kadar 500 bin liralık valiliğimizce nakdi yardımlar yapıldı.

Toplam 30 bin ton kömür bize intikal etti, dağıtımına başlanıyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde 44 milyon para geldi. Bunun yarısı Malatya'ya yarısı da Elazığ'a. Strateji başkanlığından Maliye Bakanlığından 10'ar milyon lira. Aile Bakanlığımızdan 8 milyon lira. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 10 milyon lira, İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı'ndan da 6 milyon lira bağış yapıldı. "

Bugün yaklaşık 2-3 TIR oyuncak geldi."

cukurda-defineci-avi-540867-1.