İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eroinin, bonzainin rotası değişti. Türkiye'ye artık çoğunlukla giremiyor. Akdeniz rotasından başka rotalardan başka ülkelere doğru gitmek durumunda kalıyorlar" açıklamasını yaptı.

Soylu: Eroinin, bonzainin rotası değişti; Türkiye'ye artık çoğunlukla giremiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ile Kınık Belediyesi ortaklığında Kınık Öğretmenevinde düzenlenen "Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı"nda açıklamalarda bulundu.

Avrupa ve ABD'nin uyuşturucuya teslim olduğunu, Türkiye'nin ise bu konudaki mücadelesinin sürdüğünü belirten Soylu, "Eskiden 4 kilo eroinin 3 kilosu batıda, 1 kilosu ise doğu sınırında yakalanıyordu. Şimdi biz 4 kilodan 3 kiloyu Türkiye sınırına girerken doğu sınırında yakalıyoruz. Eroinin, bonzainin rotası değişti. Türkiye'ye artık çoğunlukla giremiyor" dedi.

"Akdeniz rotasından başka rotalardan başka ülkelere doğru gitmek durumunda kalıyorlar" diyen Soylu, şöyle devam etti: "81 vilayetimizi riske göre ölçüyoruz. Bütün ilçelerimizi risklere göre ölçüyoruz. 62 vilayetimizde kanalizasyondan atık alıyoruz. Ne kullanılıyor, ne kadar kullanılıyor? Her yakaladığımız kişiye anket yapıyoruz. Ne zaman başladın? Annen var mı? Ailen var mı? Baban var mı? Kim başlattı? Sana kim verdi? Nerede kullanıyorsun? Bütün bunların üzerinden politikalarımızı geliştiriyoruz. Dünyada böyle bir şey söz konusu değil. Adım adım takip ediyoruz."