İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP ile İYİ Parti arasındaki tartışmaya ilişkin yaptığı açıklamada ilginç bir iddiada bulunarak "HDP de PKK da İYİ Parti de aynı çizgiden yürüyüp gidiyor" dedi. Soylu, HDP ile İYİ Parti'nin Amerika'dan talimat aldığını öne süren Soylu, "Türkiye'de Tayyip Erdoğan gibi ipi cebinde gezenlerle siyaset yapılır" dedi.

Soylu: HDP de PKK da İYİ Parti de aynı çizgiden yürüyüp gidiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki Sakarya Salonu'nda düzenlenen "AK Parti Teşkilat Akademisi Türkiye Yüzyılı Eğitim Programı"nda konuştu.

Soylu, burada yaptığı açıklamalarda terörist sayısının 120'ye düştüğünü öne sürdü.

Konuşmasının büyük çoğunluğunda HDP'yi hedef alan Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki tartışmalara değinerek ilginç bir iddiada bulundu. "Amerika talimat veriyor, HDP de PKK da İYİ Parti de aynı çizgiden yürüyüp gidiyor" diyen Soylu, "Hiç onların çizgisinden çıkamazlar çünkü ipleri elinde. İstedikleri zaman çekerler. İstedikleri zaman tehdit ederler. İstedikleri zaman içlerinden bir adam çıkartıp tehdit ettirirler. Esir olmuşlarla Türkiye'de siyaset yapılmaz. Türkiye'de Tayyip Erdoğan gibi ipi cebinde gezenlerle siyaset yapılır. Bu ülkeye kendisini adayanlarla siyaset yapıyor. Bu ülke öyle gelişir, büyür, zenginleşir. Bu ülke öyle etrafındaki coğrafyaya kendi değerlerini pekiştirir" ifadelerini kullandı.

Buldan ile Akşener'e 'tantanacı' diyen Soylu, "Siz ötekilerin birbirleriyle yalandan dalaşmalarına bakmayın. Neymiş? Meral Akşener ile Pervin Buldan birbirleriyle atışıyorlar. Bu neye benzer biliyor musunuz? Neye benzediğini anlatayım. Bu bankaların önünde bazen emekliler eskiden maaş almaya giderlerdi. Tabii dolandırıcılar var orada. Birileriyle kavga edenler güya... 'Tantanacılar' derler bunlara. Öyle tantana yaparlar. Kavga ederler. Yaşlılar, 'Çocuklar yapmayın' dediği andan itibaren para cepten gider. Şimdi bunların işi HDP ile İYİ Parti, Meral Akşener ile Pervin Buldan'ın işi ne biliyor musunuz? Tantana yapmak. Tantana yaparken 'Acaba hangi Ankara belediyesinden ve İstanbul belediyesinden hangi ihaleleri cebimize indireceğiz?' onun hesabını yapıyorlar.

"PATRONLARI AMERİKA"

Başka hiçbir hesapları yok. Buna inanın. Hiç ihalede kavga ettiklerini gördünüz mü? Hiç belediyedeki rantın paylaşımında kavga ettiklerini gördünüz mü? Hiç belediyedeki müdürlüklerde, İstanbul'da, Ankara'da, diğer yerlerde bu rantın paylaşımında, belediyelerdeki müdürlüklerde, yönetim kurulu üyeliklerinde herhangi bir kavga ettiklerini gördünüz mü? Hayır. Çünkü neden biliyor musunuz? Bunun da bir sebebi var aslında. Sebebi şu patronları aynı; Amerika" şeklinde konuştu.

KAYYUM BELEDİYELERE ÖVGÜ

HDP'li belediyelere kayyum atanmasına ilişkin "Türkiye'nin en modern şehirlerinden biri oldu Diyarbakır. Eğer PKK'nın elinde kalsaydı, eğer teröre bulaşmış belediyelerinde kalsaydı hiçbir yatırım oraya gitmeyecek, her para terör örgütüne dağa gidecek ve ardından bize silah olarak, kurşun olarak geri dönecekti. Allah'a hamdolsun. Doğu ve Güneydoğu'da bugün öğretmen var, hem de Batı'dan daha çok var. Doktor var, hastane var. Her ilde üniversite var. Havalimanı var. Mezralara kadar yollar var, asfaltlar var. Şu anda sadece Diyarbakır'da 40 büyük yatırımcı Organize Sanayi Sitesi'nde sıra bekliyor. Sadece teröristi değil aynı zamanda terörizmi oluşturan bütün kaynakları da kurutmaya yönelik bir politikayı AK Parti, Cumhur İttifakı, Türkiye'nin önüne hem de 21'inci yüzyılın en önemli seçeneği olarak ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

Soylu, Eğer terörden arındırılmak için kayyum belediyeler görev almamış olsaydı... Bu da bir politika olarak Doğu ve Güneydoğu'nun ve Türkiye'nin huzuru için çok önemli bir süreç ortaya koydu. Bugün kayyum belediyelerle orada hem de gayet güzel bir şekilde hem şehirlerin imarı ve inşası gerçekleştirilmekte hem vatandaşların evine gidilmekte hem vatandaşların hizmet ayağına götürülmektedir" şeklinde konuştu.

"TAM KILIÇDAROĞLU'NA GÖRE BİR POLİTİKA"

LGBTİ+lara yönelik nefret söylemini sürdüren ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef alan Soylu, "Aynı zamanda kültürel terörizm var. Değerlerini unutturmaya çalışılan, dinini unutturmaya çalışılan, birliği unutturulmaya çalışılan, ana baba sevgisi ve aile bağlılığını unutturmaya çalışılan bir terör örgütü propagandası, yıllarca bizden ayırmaya... Tam Avrupa'nın politikası, tam Amerika'nın politikası böl-parçala-yönet, kimliğini değiştir ve başkalaştır. Aynen Türkiye'ye bugün uyguladıkları gibi. Ne olacak? LGBT getirecekler Türkiye'ye. Beni bağışlayın, erkeklerle erkekler evlenecek, kadınlarla kadınlar evlenecek. Tam Kılıçdaroğlu'na göre bir politika. Yazıklar olsun. Bütün değerlerden yoksun. Bütün anlayışlardan yoksun" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yurt dışı ziyaretlerine de değinen Soylu, "Avrupalının ve Batı'nın gönlüne gireceğim diye neredeyse bütün değerlerimizi başkalaştıracak bir anlayışa dayanan bir politika oluşturmaya çalışıyorlar. Büyükelçiler ne talimat verirlerse, Batı'dan hangi talimatı alırlarsa, hamburger yerken onlara neler söyleniyorsa elbette bunu Türkiye'de örgütlemeye çalışıyorlar.

Bunlar hep beraber gerçekleştirildi. Bunları hep beraber yapıldı. Ne olacak? Kılıçdaroğlu öyle mi? Üç koyunu güdemezler. Kaybeder, koyunu güderken hamburgerci de bulamaz. Orada hamburgerci de olmaz. Yıllarca böyle yaptılar. Yıllarca iftira ettiler. Türk Silahlı Kuvvetleri de iftira... Neymiş? Kimyasal silah kullandı. Jandarmaya, emniyete, bu ülkenin İçişleri Bakanına, Cumhurbaşkanına 'Siz uyuşturucu ticareti yapıp cari açığınızı kapatıyorsunuz' diye dünyanın en alçak iftirasını ortaya koydu. Yetmez. Adamlarına Yalova'da mahkeme bastırttı. Hırsızlık yapma" ifadelerini kullandı.

(AA)